TALLERS DIY

 Tots els tallers DIY es realitzen de 11.00 a 12.00 hores.

Consulta les dates ací.

 

  • Allunatge extrem*. Busquem els enginyers del futur. Dissenya i construïx el teu propi sistema d'allunatge i aterra suaument sobre la superfície llunar.
  • Crea el teu sistema solar*. Assistix al llançament d'un cohet... d'aigua; Descobrix la gran varietat de planetes del sistema solar: gegants gasosos com a Júpiter, planetes rocosos com a Mercuri o els anells de Saturn. 
  • Rellotge solar**. Començarem el taller observant el Sol a través del telescopi espacial SOHO per a veure com es troba la nostra estrela hui. Alguna vegada t'has preguntat com funciona un rellotge solar. En esta activitat resoldràs tots els teus dubtes construint el teu propi rellotge i aprenent a utilitzar-ho. No et perdes els rellotges solars del nostre Jardí d'Astronomia. Si les condicions meteorològiques no són propícies se substituirà esta activitat per la visita guiada de l’exposició “Mart: la conquista d’un somni”.
  • Constel·lacions en 3D*. Submergix-te en el buit interestel·lar i descobrix l'enorme distància que separa a les estreles. Durant la sessió, els assistents podran construir un model tridimensional de la constel·lació d'Orió.   
  • Astronomia digital**. Descobrix el cel nocturn i aprén a manejar el programa informàtic Stellarium. Vols convertir-te en astrònom? Localitza els astres que pots observar esta nit i resol els reptes que et plantejarem. 
  • Calendari lunar**. Construix el teu propi calendari lunar i aprén com s'originen les fases de la Lluna. Descobrix la superfície lunar gràcies a les missions espacials i busseja en els mapes d'alta resolució del relleu lunar. També podràs veure algun dels cràters lunars construïts amb la nostra impressora 3D i en finalitzar la sessió visitarem el Jardí d'Astronomia per a descobrir la maqueta del nostre satèl·lit artificial. (Per a tots els públics).
  • Robots alienígenes**. Descobrix com funcionen els intrèpids robots que actualment estan explorant la superfície del planeta roig. En este taller hauràs de programar el teu propi robot per a superar les dures condicions marcianes.
  • Buscant vida pel sistema solar*. Recorre el sistema solar a la recerca d'estranys éssers extraterrestres. Cap planeta veí és tan acollidor com la Terra. Esta expedició promet ser una àrdua tasca plena d'aventures i coneixement. 
  • Papercraft R2D2**. Amb motiu del "Arduino Day '22" et convidem a construir un divertit autòmat i animar-lo amb llums i sons generats mitjançant una placa electrònica Arduino. Activitat realitzada en col·laboració amb l'associació ByL Iniciatives Educatives i Electrón Perdido. 

          *A partir de 6 anys / **A partir de 8 anys