l'exposició | Àmbits introductoris | tallers didàctics | espai participatiu

tallers didàctics

1. CONSTRUÏM

Una zona per a donar regna solta a la curiositat i la creativitat. Ací el públic de totes les edats construïx peces a través de materials senzills i reciclats. Imaginació i llibertat per a la creació són les úniques ferramentes necessàries en este espai. Tonucci recomana usar caixes de cartó amb què poder construir el nostre propi joguet. Ell conta que durant la seua infància va utilitzar les caixes buides de medicaments que son pare li donava, per a ocupar les vesprades.

2. JUGUEM

La proposta és afavorir l’aprenentatge a través del joc. Partint de models de joguets, es convida als assistents a què dissenyen joguets, investiguen mecanismes, indaguen en noves formes de comunicar a través del joc… Aprendre per mitjà de l’experiència.  
Els/les xiquets/xiquetes podran experimentar construint els seus propis joguets com són  “l’esquiador “o “esquiadora”; el “cavall“ i les “siluetes”, propostes adaptades del llibre de Francesco Tonucci "Amb ulls de iaio". Es tracta de plantilles per a decorar, retallar i doblegar, açò obri portes al joc individual i en equip, i inclús a investigar de la mateixa manera que ho fa un científic. 

 

3. INVENTEM

Això és precisament el que és podrà fer en esta àrea: continuar inventant. Inventar a partir de tres propostes llançades per Frato: les accions, les paraules i les formes. Totes les creacions que es desenvolupen, s’exposaran en la pròpia sala, creant un espai viu que evoluciona a través de la participació de totes i tots.

4. ENS MOVEM

La bicicleta és un mitjà de transport net, saludable i especial que oferix un món de possibilitats per a explorar, imaginar i aprendre: des de la ciència que ens explica per què guardem l’equilibri quan anem pujat a ella, fins a la química dels materials que conformen el seu quadro o el casc que ens posem per a evitar accidents, des de la seua història fins al temps que estalviem desplaçant-nos amb ella per la ciutat. En este taller aprendràs a muntar una bici o una roda, a distingir entre distints tipus de pinyó, com funciona el timbre, els frens o la dinamo per a fer llum.