l'exposició | Àmbits introductoris | tallers didàctics | espai participatiu

Àmbits introductoris

1. LES VINYETES DE FRATO ENS DONEN LA BENVINGUDA

Una selecció de les millors vinyetes de l’autor introduïx al visitant en la teoria pedagògica de Frato. És un recorregut gràfic on l’investigador i pedagog italià reflectix, sempre des de la perspectiva dels xiquets, l’escola, la família, la ciutat, és a dir, els principals àmbits on es desenvolupa la vida des de la infància.

2. EL MÓN DE FRATO

A través de més d’un centenar de dibuixos originals, objectes i instruments de treball, vídeos, fotos, llibres, etc. es recorre la trajectòria vital, artística i pedagògica de Francesco Tonucci. És el seu particular racó, on podem conéixer amb més profunditat a la persona i al personatge.

3. CENT MANS, CENT LLENGUATGES. HOMENATGE AL PODER DE LES MANS

 “El xiquet té cent llengües, cent mans, cent maneres de pensar... però quan acaba l’escola li han robat 99”. Les paraules del filòsof italià Loris Magaluzzi sustenten este argument a través d’imatges i propostes interactives, provoca el públic a què utilitze les seues mans per a pensar, per a experimentar… Reivindica la importància de la integració de les activitats manuals i artístiques en l’escola perquè tots els xiquets i xiquetes puguen desenvolupar les seues qualitats i les seues excel·lències.