BIOGRAFIA FRATO

Francesco Tonucci és un investigador i pedagog italià nascut en Fano el 5 de juliol de 1940. En 1966 va realitzar els seus primers dibuixos de caràcter pedagògic i des de 1968, amb l’heterònim de Frato, va començar un treball gràfic sistemàtic amb la intenció d’exposar el seu pensament educatiu a través de vinyetes i dibuixos.

Conegut mundialment pel seu projecte pedagògic La città dei bambini que va iniciar al maig de 1991, Francesco Tonucci ha sigut investigador de l’Institut Psicològic del Consell nacional d’Investigació d’Itàlia, en el que més tard arribaria a dirigir el Departament de Psicopedagogia.

Unit al Parque de las Ciencias de Granada des del seu origen, tant com font d’inspiració com a impulsor de la seua creació, ara torna al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a mostrar a través d’esta exposició el seu concepte de l’educació basat en el respecte i l’escolta als xiquets/xiquetes i en el valor de la participació per a fomentar l’aprenentatge i promoure la curiositat.

El seu treball ha sigut àmpliament valorat internacionalment, a Andalusia se li va atorgar la Medalla d’Or al Mèrit en Educació l’any 2012. Així mateix, el Consell de Govern de la Universitat d’Oviedo va acordar concedir-li el grau de Doctor Honoris Causa en consideració als extraordinaris mèrits que ha acumulat al llarg de la seua carrera en l’àmbit de l’educació i la defensa de la infància.