EXPOSICIÓ ESCOLAR 'MEDITERRANI'

Event finalitzat


En esta exposició s'oferix una perspectiva àmplia del Mediterrani, com una àrea biològicament fascinant, encara que, hui en dia, diversos factors amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental.
Grifo que representa cómo se llenó el mar Mediterráneo tras secarse y convertirse en desierto hace seis millones de años

Esta exposició pretén oferir al visitant una visió d'este mar en el sentit més ampli, explicar els seus orígens i formació geològica i descobrir-ho com un espai amb unes particularitats històriques, biològiques, humanes i culturals pròpies, a més de plantejar quins són els reptes de futur per a la seua preservació.

La visita a l'exposició et permetrà conéixer quin ha sigut el passat d'este mar, comprovar quin és el seu present i veure quins reptes se'ns plantegen per a la seua sostenibilitat de cara al futur.

Per a això, recorrereu els tres àmbits de l'exposició:

El primer àmbit, sobre la comprensió científica: on el coneixement científic ens ajudarà a entendre el seu passat, avaluar el present i preparar el futur.

El segon àmbit, sobre la riquesa de la biodiversitat: veurem que a pesar de la seua alta biodiversitat, amb més de 17.000 espècies descrites, esta es troba seriosament amenaçada, amb només un 0,01% de les seues aigües protegides. 

El tercer àmbit, sobre la sostenibilitat: on prendrem consciència sobre la sobreexplotació d'este mar.