Quan pensem en la cristal·lografia ens ve a la ment el món dels minerals, les gemmes... No obstant això, els cristalls estan per totes les bandes: en els ossos i en les dents del teu cos, en la sal comuna de les nostres cuines, els trobem en els flocs de neu, en els cosmètics. Són fonamentals en l'estudi de macromolècules com l'ADN o les proteïnes, en el disseny de nous fàrmacs o de nous materials amb propietats completament sorprenents.

Vols que els teus alumnes descobrisquen eixe fascinant món d'una forma original i divertida? Inscriu-te en el concurs 'Cristal·lització a l'escola' i crea amb ells un autèntic món en miniatura. Este concurs esta dirigix a estudiants de 3r i 4t de Secundària i Batxillerat. L'organització t'oferix, a través de CEFIRE CTEM, el curs de formació 'La cristal·lització com recurs didàctic en l'aula'. En este curs, s'abordaran tant aspectes teòrics com pràctics d'este àmbit de coneixement científic que t'ajudaran a treballar amb els teus alumnes en l'aula.

La primera edició del concurs es va celebrar al maig de 2014 amb motiu de l'Any Internacional de la Cristal·lografia.

CALENDARI

Convocatòria del concurs: 1 de setembre de 2022
Fi del termini d’inscripció: 13 de gener de 2023
Curs de formació per a professors: del 8 de novembre al 1 de desembre de 2022
Exposició dels projectes i entrega de premis: 19 de maig de 2023

 
Programa

09.00 – 9.45 / Acreditació i preparació de les presentacions (Carrer Major).

09.45 – 12.45 / Presentació dels projectes davant del jurat.

12.45 – 13.45 / Arreplegar el material i guardar-ho en les caixes.

13.45 – 14.15 / Entrega de premis i clausura.

14.30 / Fi de l’activitat.

OBJECTIUS

Volem transmetre als alumnes com es fa i difon la ciència i com treballen els científics a través d'un format de 'concurs competitiu'

CURS

Destinat al professorat, proporciona ferramentes didàctiques molt útils com vídeos, documentals, exemples pràctics, etc.

INSCRIPCIÓ

Fins al 13 de gener de 2023

BASES

Este concurs es dirigix a estudiants de 3r i 4t de Secundària i Batxillerat.