Sweet. Laurence Jenkell

Event finalitzat


L'artista francesa Laurence Jenkell endolcix amb banderes el Passeig de l'Art de l'Umbracle. Exposició de lliure accés. Fins al 14 d'octubre del 2012   www.jenkell.com/
Esculturas de los caramelos de la exposición Sweet con el Palau Reina Sofia por detrás

El Passeig de l'Art de l'Umbracle acull l'exposició 'Sweet' de l'artista Laurence Jenkell de l'11 d'abril al 14 d'octubre del 2012. En ella es poden contemplar vint-i-una escultures de quasi tres metres d'alçària en forma de gegantins caramels. Esta artista francesa utilitza l'obra d'art com a transmissor de conceptes i desitjos. A través d'esta exposició Jenkell intenta que revisquem la nostra infància amb un dels seus millors símbols: un caramel. Així la contemplació d'estos caramels gegants està completament unida al record de les sensacions plaents que provocava en tots nosaltres degustar la dolçor d'un deliciós caramel desfent-se en la nostra boca.

L'exposició és producte de la reflexió de l'artista sobre els orígens des del punt de vista de la solidaritat i la unió dels hòmens independentment de la seua procedència. Així, rendix homenatge a través d'estos caramels als països del món i els seus habitants, al marge del seu origen, edat o creença, que guarda connexió directa amb les seues reflexions i els projectes creatius més recents entorn del ADN.

Formalment, les escultures estan resoltes en plexiglàs, un material adequat per a aconseguir tant els vistosos colors dels embolcalls com la torsió dels seus extrems. En el seu estil l'obra de Jenkell està clarament influïda per escoles artístiques com el Pop Art, el Nou Realisme i l'Escola de Niça.

Laurence Jenkell viu i treballa en Vallauris, en la Costa Blava. Ha participat en nombroses exposicions en tot el món (París, Mònaco, Ginebra, Dubai, Londres, Seül, Hong Kong, Singapur). Té mostres permanents a París, Mònaco, Ginebra, Londres, Miami, Nova York, Hong Kong, Singapur, Seül i Dubai.

CATÀLEG SWEET