IGOR MITORAJ

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull l'exposició de lliure accés de l'artista Igor Mitoraj, una sèrie de quinze escultures de grans dimensions que s'exposen en els exteriors del complex. Fins al 16 d'octubre de 2022. www.igormitoraj.com
IGOR MITORAJ

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull l'exposició de lliure accés d'Igor Mitoraj, una sèrie de quinze escultures de grans dimensions realitzades en bronze que se situen en diferents espais dels exteriors del complex. 

La mostra, realitzada en col·laboració amb la Galeria d'Art Contini i el Atelier Mitoraj, reunix algunes de les obres de l'artista polonés inspirades en el concepte de bellesa trencada. Es tracta de peces, similars a les obres de l'antiga cultura romana i grega, fragmentades i amb un cert toc postmodern. 

Igor Mitoraj va ser un artista internacional que va conjugar en les seues escultures la tradició clàssica i renaixentista amb la modernitat. En les seues obres, totes elles realitzades emprant materials nobles com el bronze i el marbre, denúncia l'abandó que en alguns llocs han rebut les obres mestres de l'antiguitat. Mitoraj és conegut a tot el món per les seues gegantesques escultures relacionades amb temes mitològics i històrics. Els seus “herois” i “déus” grecs i romans estan disseminats per mig món, des de París als Museus Vaticans, des de Pompeia als Estats Units.