LEIKO IKEMURA. ACÍ ESTEM

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull l'exposició de lliure accés “Leiko Ikemura. Ací estem”, una sèrie de sis escultures de l'artista japonesa Leiko Ikemura que s'exposen en el llac sud de l'Hemisfèric. Fins al 6 de març de 2022  www.leiko.info 
LEIKO IKEMURA. ACÍ ESTEM

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull l'exposició de lliure accés “Leiko Ikemura. Ací estem”, una sèrie de sis escultures de l'artista japonesa Leiko Ikemura. Es tracta de la mostra més significativa de l'artista fins al moment a Espanya.

Totes les figures, situades en el llac sud de l'Hemisfèric, insinuen en secret criatures noves i desconegudes, una poesia lírica en el marc d'èpica estructural envoltada per l'arquitectura dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

La gran escultura "Usagi Greeting" representa a una llebre-Bodhisattva, la mare de totes les existències. Este ésser híbrid és buit per dins amb una obertura en la part davantera de la falda. Les seues llargues orelles són similars a antenes que indiquen verticalitat, apuntant cap a l'univers. Les altres peces, realitzades també en bronze i amb subtils pàtines de color, consistixen en figures jacents o recolzades sobre lleugers pedestals de manera ovalada.
 
Leiko Ikemura va nàixer en Tsu, prefectura de Mie, el Japó. Actualment viu i treballa a Berlín, Alemanya. És una artista de renom internacional amb grans exposicions en importants museus i institucions de tot el món. Llocs com el Centre Nacional d'Art de Tòquio, el Kunstmuseum de Basilea a Suïssa, i el Centre Sainsbury d'Arts Visuals en Norwich, el Regne Unit, entre altres.