El tiempo y el espacio en la escultura de Jiménez Deredia. Jiménez Deredia

Event finalitzat


Conjunt d'escultures de l'artista costa-riqueny Jiménez Deredia, algunes de les quals arriben fins quasi els tres metres d'altura. Exposició de lliure accés. Fins al 30 de setembre del 2015 deredia.com/
El tiempo y el espacio en la escultura de Jiménez Deredia. Jiménez Deredia El motiu d'inspiració de Jiménez Deredia són les esferes de pedra precolombines realitzades per l'antiga cultura Boruca desenvolupada en territori de Costa Rica fa més de 2000 anys. La simbologia vinculada a l'esfera descriu la transmutació de la matèria i el ser a la recerca del si mateix.

“Gènesi de cant a la vida”, “Crepuscle”, “Continuació” o “Sentinella” són els títols d'algunes de les obres esculpides en bronze que es podran veure en la Ciutat de les Arts i les Ciències. Esferes i cercles canvien, es mouen i es transformen en sers vivents en l'obra de Jiménez Deredia. Les Gènesis de l'artista representen esta transformació i constituïxen l'element escultòric central en tots els seus projectes.

En tots els seus anys d'activitat este artista i pensador llatinoamericà ha esculpit en marbre i fos en bronze, obres monumentals per a museus i llocs públics en 16 països d'Europa, Estats Units d'Amèrica, Àsia i Amèrica Llatina. Ha realitzat 50 exposicions individuals i ha participat en més de cent col·lectives.