Cos de dona. Francisco Simões

Event finalitzat


La Ciutat de les Arts i les Ciències acull l’exposició 'Cos de Dona' formada per 13 escultures realitzades per l’artista Francisco Simões. Una mostra de lliure accés situada en el Passeig de l’Art de l’Umbracle. Fins al 17 d'octubre de 2016  
Escultura de mármol que representa el cuerpo de una mujer del autor Francisco Simões

'Cos de dona' reunix un total de 12 escultures realitzades en marbre verd, roig, negre i travertí. Segons la comissària de l’exposició Margarida Prieto la figura femenina té un paper fonamental en l’obra de l’artista, “en les seues escultures Francisco Simões exposa la nuesa de la dona, el seu moviment com si es tractara d’una composició musical o un ballet clàssic, on la voluptuositat caracteritza el seu cos”. 

Francisco Simões, va nàixer en 1946, en Porte Brandão (Almada) Portugal. Va estudiar en l’Escola d’Arts Decoratives d’Antonio Arroio, es llicencià en 1964. Va obtindre beques i va estudiar a Roma, Torí, Novara i Milà. En 1968, va treballar en el Museu de Louvre, per invitació de Germain Bazin. En 1969 trasllada la seua residència a Funchal, on es va integrar en la comissió directiva del Da Quinta das Cruzes. Va tornar a Lisboa exercint càrrecs relacionats amb la cultura i arts plàstiques.

CATÀLEG COS DE DONA