ADN Memòria Genètica. Javier D'Ambrosio

Event finalitzat


La Ciutat dels Arts i els Ciències acull esta exposició formada per nou tòtems de grans dimensions de l’artista Javier d’Ambrosio. Una mostra de lliure accés situada en el Passeig de l’Art de l’Umbracle i en la que el visitant pot veure les obres que l’autor concep com a representacions artístiques de l’ADN. Fins a l’1 de maig de 2016 www.gabarron.org/es
ADN Memòria Genètica. Javier D'Ambrosio

Esta mostra de lliure accés sorgix després de l’exhibició de l’obra de l’artista belga-uruguaià en la seu novaiorquesa de la Fundació Gabarrón. 'ADN Memòria Genètica' està composta per estos imponents pals que s’assenten sobre suports metàl·lics i que tenen unes mesures d'entre 7 i 9 metres d’altura i 25 centímetres de grossor. Javier D'Ambrosio utilitza troncs d’arbres caiguts i els cobrix amb cintes i teixits de diferents colors, sobretot tons fluor. Per a l’autor el color simbolitza el punt d’unió entre les cultures.

Javier d’Ambrosio interpreta la seua obra en clau genètica i desenrotlla una temàtica basada en l’origen de les diferents civilitzacions a través de la importància que, en totes elles, ha tingut el color. Obsessionat per la Terra, les civilitzacions ancestrals i l’origen genètic de les diferents cultures, d’Ambrosio concep les seues obres com a elements vius. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives en el seu país natal, Uruguai, i en la resta de Sud-amèrica, Europa i Estats Units.