Per on para el Sol?

El Sol es mou al llarg del dia, però també ho fa al llarg de períodes de temps més llargs; per exemple, els mesos. Este moviment és el que hi ha en l’origen dels solsticis i equinoccis, dels quals es parla el mòdul següent.
El módulo ¿Dónde está el sol? Permite saber la posición de esta estrella en el cielo en ese momento exacto

Des d’esta posició, la línia del solstici d’hivern marca el recorregut del Sol el dia més curt de l’any. El Sol ix molt tard i molt allunyat de l’est. Al migdia el trobem relativament prop de l’horitzó, els rajos són molt oblics i  calfen poc. Durant l’hivern el Sol va recuperant altura. El dia de l’equinocci de primavera ix exactament per l’est, i eixe dia seguix la línia que marca la circumferència central. El dia i la nit duren el mateix: dotze hores; per això el nom llatí aequinoctium, nit igual (al dia).

A mesura que avança la primavera, cada dia es fa clar més prompte i es fa fosc més tard, fins a arribar al solstici d’estiu, quan tenim més hores de llum. Este dia el recorregut del Sol coincidix amb la circumferència superior, la més gran. Després, durant els tres mesos de l’estiu, el cicle s’invertix: el Sol seguix una trajectòria cada dia més curta fins a arribar a l’equinocci de tardor, en què la línia és idèntica a la de primavera.