Descobrix l'Umbracle | Coneix l'Umbracle

Coneix l'Umbracle

Coneix l'Umbracle, un dels emblemes del projecte arquitectònic de Santiago Calatrava.

Botànica

L'Umbracle, lloc de passeig i descans, es presenta com un aparador on l'art i la naturalesa s'integren creant un espai tranquil i acollidor, per a contemplar escultures rodejades de nombroses espècies vegetals.

Està poblat d'estes espècies autòctones, que canvien de forma i color al llarg de les estacions. La distribució acurada de les flors proporciona una delicada harmonia cromàtica, destacant el roig, el groc, el taronja, el violeta i el blanc.

El jardí està rodejat de 99 palmeres, 78 palmeres xicotetes, 62 tarongers amargs, 42 varietats d'arbustos de la Comunitat Valenciana, com a Estepes, Llentiscles o Plomalls; 16 plantes del senyor Juan de Nit; 450 plantes enfiladores, entre Mare-selves i Buguenvíl·lies; 5.500 plantes com a Lotus i Lantanas, i un centenar de plantes aromàtiques com a Romero i Lavanda. Però la flor que predomina en el conjunt és la Buguenvíl·lia, per ser una espècie resistent i de bella ornamentació.

Copiant a la naturalesa: La biomimètica

Gràcies a la col·laboració amb l'empresa Biomimetiks,s'han desenvolupat unes fitxes educatives amb exemples que ens oferix la naturalesa amb solucions innovadores. 

Fitxes biomimètica:

Per a què ens pot servir conéixer la manera en què els baladres despleguen les seues flors? Per a aplicar-la en la carrera espacial!

Les fulles servixen per a fer la fotosíntesi i per al transport dels nutrients. Descobrix com s'aplica la Llei de Murray en les fulles de la lantana.

La mare-selva és una planta enfiladora. D'esta manera, accedix als llocs més alts amb llum abundant. La forma geomètrica que adopta mentre creix és l'hèlice, una constant de la naturalesa

Jardí d'Astronomia

Esta exposició d'accés lliure ubicada a l'Umbracle, es concebix com un excel·lent balcó des del que mirar al cel i aprendre astronomia. Qualsevol que passege per ell – dóna igual quina siga la seua edat o procedència - es convertirà, sense a penes adonar-se d'això, en un verdader apassionat d'esta matèria.

"Jardí d'Astronomia"

El Passeig de l'Art

 El "Passeig de l'Art" és un espai de lliure accés al públic que acull les exposicions artístiques. 

Les exposicions que conformen el Passeig de l'Art tenen el seu propi catàleg editat per la Ciutat de les Arts i les Ciències. Este catàleg pot adquirir-se a les botigues del Museu i l'Hemisfèric.

Els visitants poden admirar estes obres exposades a l'aire lliure durant el seu recorregut per la part superior de l'Umbracle.

"Passeig de l'Art"

 

 

ArquitecturaArquitectura

Dissenyat per Santiago Calatrava, és el pòrtic monumental d'accés a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Situat en la fatxada sud del complex, junt amb l'autovia de "El Saler" i amb unes dimensions de 320 metres de longitud i 60 metres d'amplària, suposa una nova solució per a concertar les necessitats d'aparcament del complex amb l'estètica imperant en el conjunt. És un passeig mirador conformat per una successió de 55 arcs fixos i 54 arcs flotants de 18 metres d'altura.