Descobrix l'Oceanogràfic

Un viatge submarí pel major aquari d'Europa.

L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències és el major aquari d'Europa, i en ell es representen els principals ecosistemes marins del planeta. Cada edifici s'identifica amb els següents ambients aquàtics: Mediterrani, Aiguamolls, Mars Temperats i Tropicals, Oceans, Antàrtic, Àrtic, Illes i Mar Roig, a més del Delfinari. El Restaurant Submarí i l'Edifici d'Accés que dóna la benvinguda als visitants, destaquen per les espectaculars cobertes dissenyades per Félix Candela.

 

EXPERIÈNCIES

En l'Oceanogràfic es desenvolupen una gran quantitat d'activitats i experiències, tant per a professionals: cursos universitaris sobre maneig i manteniment de tortugues, taurons, ocells o meduses; com per a públic general: Dormir amb taurons, Backstage Tour o la Mar a les teues mans, amb l'objectiu de conéixer i aprendre, de primera mà, sobre la biodiversitat marina.

ARQUITECTURA

Obert al públic el 14 de febrer de 2003, el complex marí mes gran d'Europa proposa un recorregut pels mars i pels oceans del planeta que porta els visitants als ecosistemes marins més singulars.

L'arquitectura avantguardista, la distribució dels diversos aquaris i una ferma vocació científica, lúdica i educativa aconseguixen acostar el món marí a tota la població i sensibilitzar-la sobre la protecció de la fauna i flora. A més, servix de plataforma per a la recerca científica.

  • Té una superfície de 110.000 metres quadrats.
  • Té un volum de més de 42 milions de metres cúbics d'aigua salada on es representen tots els oceans i mars del planeta.
  • Un dels delfinaris més grans del món, amb 26 000 metres cúbics d'aigua i una profunditat de 10,5 metres.
  • 6.761 metres quadrats de plaques de metacrilat de fins a 33 centímetres de grossària.
  • 150.000 metres cúbics de formigó i 15.000 tones d'acer.
  • Més de 25 quilòmetres de conduccions amb diàmetres que van des d'1,4 centímetres fins a 1,3 metres.

L'Oceanogràfic està format per diversos edificis que contenen representacions dels ecosistemes més importants de cada mar i oceà del planeta. Una esfera espectacular de 26 metres d'alt simula dos dels ambients de zones humides més singulars del planeta: el manglar americà i la marjal mediterrània. Una gran cúpula a manera d'iglú acull la zona de l'Àrtic. El restaurant submarí, situat al centre del complex, és l'edifici més emblemàtic de l'Oceanogràfic per la peculiaritat de la coberta, dissenyada per Félix Candela,-com les cobertes de l'Edifici d'Accés-  que evoquen una figura de paraboloide semblant a un nenúfar. La disposició d'un gran aquari en la planta inferior dóna més singularitat a l'edifici.