Descobrix l'Oceanogràfic

Un viatge submarí per el major acuari d'Europa.

L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències és el major aquari d'Europa, i en ell es representen els principals ecosistemes marins del planeta. Cada edifici s'identifica amb els següents ambients aquàtics: Mediterrani, Aiguamolls, Mars Temperats i Tropicals, Oceans, Antàrtic, Àrtic, Illes i Mar Roig, a més del Delfinari. El Restaurant Submarí i l'Edifici d'Accés que dóna la benvinguda als visitants, destaquen per les espectaculars cobertes dissenyades per Félix Candela.

 

ACTIVITATS 

En l'Oceanogràfic es desenvolupen una gran quantitat d'activitats, tant per a professionals (recuperació i conservació de tortugues marines, o maneig i manteniment de taurons) com per a tot el públic que ho desitge; des de Dormir amb taurons fins a conéixer, de primera mà, les belugas i lleons marins gràcies a l'activitat Passaport Animalia.

ARQUITECTURA

Obert al públic el 14 de febrer de 2003, el complex marí mes gran d'Europa proposa un recorregut pels mars i pels oceans del planeta que porta els visitants als ecosistemes marins més singulars.

L'arquitectura avantguardista, la distribució dels diversos aquaris i una ferma vocació científica, lúdica i educativa aconseguixen acostar el món marí a tota la població i sensibilitzar-la sobre la protecció de la fauna i flora. A més, servix de plataforma per a la recerca científica.

  • Té una superfície de 110.000 metres quadrats.
  • Té un volum de més de 42 milions de metres cúbics d'aigua salada on es representen tots els oceans i mars del planeta.
  • Un dels delfinaris més grans del món, amb 26 milions de metres cúbics d'aigua i una profunditat de 10,5 metres.
  • 6.761 metres quadrats de plaques de metacrilat de fins a 33 centímetres de gruix.
  • 150.000 metres cúbics de formigó i 15.000 tones d'acer.
  • Més de 25 quilòmetres de conduccions amb diàmetres que van des d'1,4 centímetres fins a 1,3 metres.

L'Oceanogràfic es compon de diversos edificis que contenen representacions dels ecosistemes més importants de cada mar i oceà del planeta Una esfera espectacular de 26 metres d'alt simula dos dels ambients de zones humides més singulars del planeta: el manglar americà i la marjal mediterrània. Una gran cúpula a manera d'iglú acull la zona de l'Àrtic. El restaurant submarí, situat al centre del complex, és l'edifici més emblemàtic de l'Oceanogràfic a causa de la peculiaritat de la coberta, dissenyada per Félix Candela,-com les cobertes de l'Edifici d'Accés- i que evoquen una figura de paraboloide semblant a un nenúfar. La disposició d'un gran aquari en la planta inferior dóna més singularitat a l'edifici.