Animals

...Els peixos pallasso adults viuen en parella associats a una anemone?

Sabies que, a fi de protegir els ous del verí de l'anemone, el peix pallasso els pren un per un amb la boca i els frega sobre els tentacles perquè, enviscats amb la mucositat de l'anemone, els embrions queden immunitzats contra la substància urticant? Descobrix als peixos pallasso en la instal·lació de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic.
...Els peixos pallasso adults viuen en parella associats a una anemone?

PEIX PALLASSO

Orde: Perciformes.
Família: Pomacèntrids.
Distribució: Pacífic occidental tropical.
Mesures: Fins a 8 cm.
Alimentació: es compon bàsicament d'elements del zooplàncton (larves de peixos i de xicotets crustacis) i del zoobentos (crustacis bentònics, cnidaris i algues)
Particularitats: Els adults viuen en parella associats a una anemone.

El peix pallasso (Amphirion ocellaris) no fa més de 8 centímetres, i es distribuïx pel Pacífic occidental tropical en àrees d’esculls costaners a una profunditat entre 1 i 15 metres.

Els adults viuen en parella associats a una anemone. Durant l’època de la posta la femella pon de 500 a 1.500 ous que el mascle fertilitza i custodia. Són depositats en un substrat dur, al costat de l’anemone, dins de l’abast dels tentacles. El mascle, amb el moviment continu de les aletes, mou l’aigua que rodeja els ous i, així, manté oxigenats els embrions en desenvolupament i evita que s’hi formen fongs.

A fi de protegir els ous del verí de l’anemone, el peix pallasso els pren un per un amb la boca i els frega sobre els tentacles perquè, enviscats amb la mucositat de l’anemone, els embrions queden immunitzats contra la substància urticant.

Descobrix als peixos pallasso en la instal·lació de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic.