Animals

...La coloració dE L'ANGELOT permet que es mimetitze amb el fons arenós on sol viure?

Es tracta d'un peix cartilaginós d'aspecte a mig camí entre el tauró i la rajada. Busca'l en la instal·lació d'Oceans de l'Oceanogràfic.
...La coloració dE L'ANGELOT permet que es mimetitze amb el fons arenós on sol viure?

ANGELOT

Orde: Esquatiniformes.
Família: Esquatínids.
Distribució: oceà Atlàntic, entre el sud de Noruega i Suècia fins al Marroc i el Sàhara Occidental, incloent-hi les Illes Canàries i el mar Mediterrani.
Mides: dimensions mitjanes de 150 cm. ( s’han trobat angelots que feien 244 cm de llarg i que pesaven 80 kg.).
Alimentació: peixos, crustacis i mol·luscos.
Particularitats: Es tracta d’un peix cartilaginós d’aspecte a mig camí entre el tauró i la rajada.
Estatus de l'Espècie: en perill crític.

L'angelot (Squatina squatina) és comú al Mediterrani i a l’Atlàntic, encara que difícil d’observar perquè sol viure a 5-150 metres de profunditat, semienterrat en l’arena a l’aguait per a caçar preses desprevingudes. De nit és més actiu i es dedica a caçar peixos, crustacis i mol·luscos. La coloració d’esta criatura permet que es mimetitze amb el fons arenós on sol viure.

Es tracta d’un peix cartilaginós d’aspecte a mig camí entre el tauró i la rajada, ja que el cap és ample i aplanat com el de les rajades, mentre que la part de darrere del cos és molt més semblant a la dels taurons. Posseïx unes aletes pectorals molt desenvolupades al final de les quals, i en posició dorsal, hi ha cinc fenedures branquials. La boca està situada a l’extrem del cap i té al voltant petits lòbuls dèrmics perifèrics que servixen per a detectar aliment colgat en l’arena.

Les dimensions mitjanes són de 150 cm. Val a dir que s’han trobat angelots que feien 244 cm de llarg i que pesaven 80 kg. És ovovivípar, que vol dir que els ous es desenvolupen i es desclouen dins del cos de la mare. En cada part la mare parix, després de 8-10 mesos de gestació, entre 7 i 25 cries.

Esta espècie, que es troba en perill crític, és molt sensible a la captura comercial, sobretot per barques d’arrossegament perquè solen anar arran del fons.

Descobrix els angelots en la instal·lació d'Oceans de l'Oceanogràfic.