Animals

...el peix emperador veler pot arribar fins el 60 cm de longitud?

Sabies que sol ser una espècie solitària que en edat adulta es congrega en grans bancs per a aparellar-se? En la instal·lació de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic pots conéixer a estos peixos.
...el peix emperador veler pot arribar fins el 60 cm de longitud?

PEIX EMPERADOR VELER

Orde:  Perciformes.
Família: Lutjànids.
Distribució:  costa oest del Pacífic.
Mides: fins a 60 cm.
Alimentació:  crustacis, mol·luscos i peixets.
Característiques especials: té dos franges ataronjades molt característiques al cap. Una va d’ull a ull i l’altra, un poc més arrere, de la base d’una aleta pectoral a l’altra.

El peix emperador veler (Symphorichthys spilurus) es distribuïx pel Pacífic occidental tropical. És un peix de costums territorials que viu en zones de formacions coral·lines i grans planes arenoses a una profunditat entre 5 i 60 metres.

Té dos franges ataronjades molt característiques al cap. Una d’estes franges va d’ull a ull i l’altra, un poc més arrere, de la base d’una aleta pectoral a l’altra. Multitud de línies horitzontals de color blau recorren el cos del peix des del cap fins a l’aleta caudal.

Tenen una taca negra a la base de la cua (peduncle caudal) a manera d’ocel. A més, els primers radis de l’aleta dorsal són molt allargats, la qual cosa estilitza molt la imatge del peix emperador veler.

Sol ser una espècie solitària que en edat adulta es congrega en grans bancs per a aparellar-se. S’alimenta de crustacis, mol·luscos i peixets.

Descobrix els peixos emperador veler en la instal·lació de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic.