Animals

... el peix globus només té quatre úniques dents, com el peix lluna?

El peix globus rep este nom per posseir la capacitat d'unflar-se d'aigua o aire quan és atacat o espantat, multiplicant diverses vegades la seua grandària. Descobrix com són estos animals en la instal·lació de Tropicals de l'Oceanogràfic.
... el peix globus només té quatre úniques dents, com el peix lluna?

PEIX GLOBUS

Orde: Tetraodontiformes.
Família: Tetraodontidae.
Distribució: En aigües tropicals, a no més de 300 metres de profunditat.
Mides: Varia entre els 30 i 50 cm.
Alimentació: Corals, crustacis, mol·luscos, esponges i algues
Particularitats: Són solitaris.
Estatus de l’Espècie: Espècie amenaçada.

Este peix de color groc viu, anomenat peix globus (Arothron hispidus) perquè s’unfla quan se sent amenaçat a fi d’intimidar l’adversari, és difícil de trobar entre els altres peixos de la sala de corals perquè, encara que pot arribar a fer 50 cm de llarg, sol amagar-se entre els racons i clevills de l’escull. És un peix solitari i territorial. La manera de moure’s, lenta i feixuga, i les quatre úniques dents que té (és un tetraodòntid, com el peix lluna) fa que siga un animal molt simpàtic per al públic, que juga a trobar-lo entre els altres.

En el seu àmbit natural s’alimenta d’algues, de detritus i de diverses classes d’invertebrats (anemones, crancs, etc.). Tot i que té un aspecte inofensiu, és tòxic per al consum humà. L’hàbitat del peix globus de taques blanques va des del mar Roig i l’Àfrica oriental fins a Panamà, el sud del Japó i Hawaii. També s’estén des de la Baixa Califòrnia i el golf de Califòrnia fins a Panamà.

Descobrix els peixos globus en la instal·lació de Temperats i Tropicals