Animals

...EL FLAMENC NO ES REPRODUÏX FINS ALS 6 ANYS I QUE POT VIURE FINS ALS TRENTA?

...els egipcis dibuixaven la silueta d'un flamenc per a representar la paraula 'roig'? ...i que el seu color rosat prové del menjar que ingerixen?
...EL FLAMENC NO ES REPRODUÏX FINS ALS 6 ANYS I QUE POT VIURE FINS ALS TRENTA?

FLAMENC XILÉ

Orde: Phoenicopteriformes.
Família: Phoenicopteridae.
Distribució: Aigües salades marítimes o continentals.
Mides: Arriba a aconseguir una longitud superior als 120 cm.
Alimentació: Plàncton, crustacis i invertebrats diminuts.
Particularitats: Viuen en colònies molt nombroses que sovint són migratòries.
Estatus de l'Espècie: Vulnerable.

Este ocell d’aspecte elegant, el trobem en el llac central de l’Oceanogràfic. El flamenc xilé (Phoenicopterus chilensis) és fàcil de distingir entre altres ocells per la grandària, per les llargues cames i pel color blanc-rosat de les plomes. Per a distingir-lo visualment de les altres dos espècies de flamencs, només cal que ens fixem en les cames, en què els genolls apareixen ben diferenciats de color roig.

Viu en zones d’aiguamolls poc profunds, tant d’aigua dolça com salada, des de la costa fins a uns 4.000 metres sobre el nivell del mar. És més abundant cap als extrems del seu país originari, Xile.

Encara que sol viure en les serralades andines distribuït per tot el país, pot observar-se ocasionalment sobretot a la zona sud i central prop de la costa, en cerca d’aliment vora els estuaris. Però sempre torna a les zones centrals a criar. Per a fer-ho construïx en zones de poca profunditat uns nius característics, de forma còncava, amb el fang del fons, on viurà el poll durant un cert temps una vegada eixit de l’ou, ja que a més de tindre una coloració molt diferent de la dels adults (gris fosc), té les cames més curtes. Els ous són blancs i el.lipsoïdals.

Tenen un bec corbat molt característic. La punta és negra i disposa, a cada banda, d’un conjunt interior de làmines filtradores amb les quals separa l’aigua de l’aliment, plàncton, crustacis i invertebrats menuts, que són responsables de la coloració rosada de les plomes.

La manera de volar també és molt característica d’esta espècie, ja que volen estirant el coll i amb les cames estirades cap arrere. Els flamencs són bons voladors i solen desplaçar-se formant grans estols. Viuen tant en aigües salades marítimes com continentals.