Animals

MEDUSES Sabies que...
MEDUSES

Les meduses són cnidaris, paraula que procedix del grec i significa ortiga (Cnida-), ja que este grup d’animals posseixen en els seus tentacles unes cèl·lules urticants (cnidòcits) que empren tant per a caçar preses, com per a la seua pròpia defensa.

Continuar llegint

CORMORÀ Sabies que...
CORMORÀ

Sabies què la paraula cormorà prové del francés antic corp-marenc, que al seu torn prové de la unió de les paraules llatines corvus i marinus que significa 'corb marí'?

Com que les plomes dels corbs marins no són totalment impermeables, quan ixen de l'aigua després de pescar despleguen les ales perquè s'eixuguen; es tracta d'un comportament fàcil d'observar.

Continuar llegint

... LA SANG DE LA MORENA COMUNA ÉS TÒXICA PERÒ DEIXA DE SER-HO QUAN SE SUPEREN ELS 75 GRAUS CENTÍGRADS? Sabies que...
... LA SANG DE LA MORENA COMUNA ÉS TÒXICA PERÒ DEIXA DE SER-HO QUAN SE SUPEREN ELS 75 GRAUS CENTÍGRADS?

Encara que sovint la confonem amb una serp, no ho és. La morena és un peix ossi, no té aletes pectorals i el seu mos és prou perillós. Descobrix com són estos animals en el túnel de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic.

Continuar llegint

...després de la tortuga gegant de les Galápagos, la tortuga d'Aldabra és la més gran del món? Sabies que...
...després de la tortuga gegant de les Galápagos, la tortuga d'Aldabra és la més gran del món?

Pot assolir longituds superiors a 120 cm i arribar a pesar 250 kg o més. No se sap de ciència certa quant pot viure esta tortuga, però es tracta d'un animal molt longeu. Vine a l'Oceanogràfic a descobrir-les i a saber quines característiques tenen.

Continuar llegint

... ELS MASCLES PODEN ARRIBAR A VESTIR DOS PLOMATGES DIFERENTS EN EL MATEIX ANY? Sabies que...
... ELS MASCLES PODEN ARRIBAR A VESTIR DOS PLOMATGES DIFERENTS EN EL MATEIX ANY?

... per a obtindre aliment busseja fins al fons dels llacs o tolles on viu?

Continuar llegint

... el peix globus només té quatre úniques dents, com el peix lluna? Sabies que...
... el peix globus només té quatre úniques dents, com el peix lluna?

El peix globus rep este nom per posseir la capacitat d'unflar-se d'aigua o aire quan és atacat o espantat, multiplicant diverses vegades la seua grandària. Descobrix com són estos animals en la instal·lació de Tropicals de l'Oceanogràfic.

Continuar llegint

...Els peixos pallasso adults viuen en parella associats a una anemone? Sabies que...
...Els peixos pallasso adults viuen en parella associats a una anemone?

Sabies que, a fi de protegir els ous del verí de l'anemone, el peix pallasso els pren un per un amb la boca i els frega sobre els tentacles perquè, enviscats amb la mucositat de l'anemone, els embrions queden immunitzats contra la substància urticant? Descobrix als peixos pallasso en la instal·lació de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic.

Continuar llegint

... el tord de les Antilles viu en harems formats per un sol mascle i fins a 20 femelles? Sabies que...
... el tord de les Antilles viu en harems formats per un sol mascle i fins a 20 femelles?

Es distribuïxen en zones coral·lines i rocoses de l'Atlàntic occidental, on poden nadar i amagar-se sense dificultat dels depredadors. Descobrix les seues característiques en la instal·lació d'Oceans i en la instal·lació de 'Tropicals' de l'Oceanogràfic.

Continuar llegint

... rep el nom per la forma característica del cos, que recorda l'instrument de corda? Sabies que...
... rep el nom per la forma característica del cos, que recorda l'instrument de corda?

Sabies que és un peix solitari que només s'agrupa per a reproduir-se? Sabies que el peix guitarra pertany al grup de taurons? Descobrix com són estos animals en la instal·lació d'Oceans de l'Oceanogràfic.

Continuar llegint

... Els alevins dels peixos rata penada es deixen endur pel corrent com si foren fulles seques que suren en la superfície de l'aigua? Sabies que...
... Els alevins dels peixos rata penada es deixen endur pel corrent com si foren fulles seques que suren en la superfície de l'aigua?

Sabies que el nom que rep este peix, rata penada, és a causa de la forma arredonida del cos? Descobrix-los en la instal·lació de Temperats i Tropicals.

Continuar llegint

... l'estrela gira-sol és l'estrela de mar més gran i pot arribar a fer 75 cm de diàmetre? Sabies que...
... l'estrela gira-sol és l'estrela de mar més gran i pot arribar a fer 75 cm de diàmetre?

Sabies que este animal posseïx un segon rècord relacionat amb la velocitat, ja que és capaç de superar els 70 cm per minut? A més pot fer desplaçaments de fins a 3 km de distància amb els més de 15.000 peus ambulacrals amb què va calçada. Apropa't a elles en la instal·lació de Temperats i Tropicals.

Continuar llegint

...el peix emperador veler pot arribar fins el 60 cm de longitud? Sabies que...
...el peix emperador veler pot arribar fins el 60 cm de longitud?

Sabies que sol ser una espècie solitària que en edat adulta es congrega en grans bancs per a aparellar-se? En la instal·lació de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic pots conéixer a estos peixos.

Continuar llegint

... cranc gegant del Japó és l'artròpode viu de més envergadura del món? Sabies que...
... cranc gegant del Japó és l'artròpode viu de més envergadura del món?

Sabies que este estrany animal ha sigut focus de la mitologia popular japonesa i apareix en unes quantes llegendes? Conta una d'elles que s'endinsa en les selves japoneses aterrint la població, ¡... a pesar de la seua aparença de monstre de ciència-ficció no presenten cap perill per a les persones!

Continuar llegint

...EL FLAMENC NO ES REPRODUÏX FINS ALS 6 ANYS I QUE POT VIURE FINS ALS TRENTA? Sabies que...
...EL FLAMENC NO ES REPRODUÏX FINS ALS 6 ANYS I QUE POT VIURE FINS ALS TRENTA?

...els egipcis dibuixaven la silueta d'un flamenc per a representar la paraula 'roig'? ...i que el seu color rosat prové del menjar que ingerixen?

Continuar llegint

...La coloració dE L'ANGELOT permet que es mimetitze amb el fons arenós on sol viure? Sabies que...
...La coloració dE L'ANGELOT permet que es mimetitze amb el fons arenós on sol viure?

Es tracta d'un peix cartilaginós d'aspecte a mig camí entre el tauró i la rajada. Busca'l en la instal·lació d'Oceans de l'Oceanogràfic.

Continuar llegint

...el mero canvia de sexe quan assolix la maduresa sexual? Sabies que...
...el mero canvia de sexe quan assolix la maduresa sexual?

La seua carn és molt apreciada en la nostra cuina i per això s'ha produït el problema de la sobreexplotació de l'espècie. A vegades és sotmés a pesca il·legal per bussejadors, la qual cosa ha provocat que desapareguen de moltes zones del litoral i, sobretot, d'aigües superficials.

Continuar llegint

...l'espina verinosa situada en la base de la cua del peix bisbe pot causar ferides molt doloroses? Sabies que...
...l'espina verinosa situada en la base de la cua del peix bisbe pot causar ferides molt doloroses?

Conta la llegenda que era un peix humanoide, amb una forma que recordava la roba d'un monjo i amb el cap afaitat a la manera dels frares.

Continuar llegint

... ELS PEIXOS CIRURGIANS QUAN SE SENTEN AMENAÇATS FUGEN CAP ALS CORALS I ES PEGUEN A LES SEUES BRANQUES PER A DEFENDRE EL SEU TERRITORI AMB VALENTIA? Sabies que...
... ELS PEIXOS CIRURGIANS QUAN SE SENTEN AMENAÇATS FUGEN CAP ALS CORALS I ES PEGUEN A LES SEUES BRANQUES PER A DEFENDRE EL SEU TERRITORI AMB VALENTIA?

Reben el seu nom per l'espina que té a cada costat del principi de l'aleta caudal, les quals usen per a defensar-se d'altres peixos o defensar el territori movent la cua de banda a banda. Coneix al peix cirurgià en la instal·lació de Temperats i Tropicals de l'Oceanogràfic.

Continuar llegint

...EL XORIGUER PER A APARENTAR UNA GRANDÀRIA SUPERIOR A LA REAL I AIXÍ PROTEGIR-SE, DESPLEGUEN PER COMPLET LES SEUES PROMINENTS ALETES EN FORMA DE PALMITO? Sabies que...
...EL XORIGUER PER A APARENTAR UNA GRANDÀRIA SUPERIOR A LA REAL I AIXÍ PROTEGIR-SE, DESPLEGUEN PER COMPLET LES SEUES PROMINENTS ALETES EN FORMA DE PALMITO?

Encara que són bons nadadors se'ls pot veure passejant-se pel fons, recolzats en les seues increïbles aletes. Observa este curiós comportament en l'Oceanogràfic.

Continuar llegint