Descobrix el Museu | Coneix el Museu

Descobrix el Museu

Exposicions interactives i animacions científiques per a conéixer les noves tecnologies i els avanços de la ciència.

En l'espectacular edifici dissenyat per Santiago Calatrava els visitants compten amb més de 26.000 metres quadrats d'exposicions relacionades amb l'actualitat científica i tecnològica. La interactivitat plena és una de les seues senyes d'identitat, davall el lema “Prohibit no tocar, no sentir, no pensar”. El vehicle que utilitza el Museu consta d'una enorme varietat d'exposicions temporals i animacions científiques de qualsevol tipus que desperten la curiositat sobre les noves tecnologies i els avanços de la ciència, generant un aprenentatge divertit en què el protagonista és sempre el visitant, que tria on ha d'anar i el que vol saber.

La diversitat d'exposicions interactives i les nombroses activitats de divulgació que vénen desenvolupant-se en el Museu han culminat en un important èxit de públic, que sens dubte ha respost calorosament a la proposta de divulgar i difondre la ciència i la tecnologia des de la diversió i l'entreteniment, però sense renunciar al mínim rigor científic necessari a l'hora d'abordar els temes que es tracten.

El Museu de les Ciències s'ha convertit en un referent mundial de la ciència interactiva. El seu principal objectiu consistix a fomentar la curiositat i l'esperit crític, intentant sorprendre i divertir el públic a través dels continguts que oferix entorn del món de la ciència, la tecnologia i el medi ambient.

S'oferixen també animacions en les “aules experimentals”. Estes aules són espais dedicats a la realització de tallers i demostracions més sistemàtics. En “La Ciència a Escena”, per exemple, el públic pot disfrutar de demostracions experimentals espectaculars, participatives i divertides per a aprendre principis científics bàsics.

Algunes d'estes animacions tenen lloc en la zona expositiva. La intenció és possibilitar al visitant la participació i la realització de preguntes. Els missatges científics que arrepleguen les exposicions s'expliquen ací d'una manera més pròxima.

S'oferixen també animacions en les “aules experimentals”. Estes aules són espais dedicats a la realització de tallers i demostracions més sistemàtics. En “La Ciència a Escena”, per exemple, el públic pot disfrutar de demostracions experimentals espectaculars, participatives i divertides per a aprendre principis científics bàsics.

A més de l'oferta diària d'animacions científiques, al llarg de l'any s'oferixen programes d'activitats complementàries: observacions astronòmiques, xarrades i conferències relacionades amb la ciència i la cultura, cursos especials per a professors, col·laboració amb docents universitaris, etc.

A més, durant estos anys el Museu de les Ciències s'ha convertit en un destacat fòrum per a la celebració de diversos congressos científics. Inclús s'ha constituït en centre de referència internacional a l'acollir importants trobades com la V Cimera Euromediterrània, el Congrés Internacional d'Astrofísica “100 Anys de Supernova”, l'Encontre sobre la Desertificació en la Regió Mediterrània, el 57 Congrés Internacional d'Astronàutica, o la 27a Reunió Plenària del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic de Nacions Unides, entre altres. Així mateix, manté una estreta col·laboració, amb un freqüent intercanvi personal i material, amb els principals museus científics del món.

Si vols COMPRAR ENTRADES del Museu de les Ciències o combinades amb l'Oceanogràfic i/o Hemisfèric:

https://tickets.cac.es

Sabies que...

...les formigues constituïxen el 10 per cent de la massa total del regne animal?

...les formigues constituïxen el 10 per cent de la massa total del regne animal? És l'animal amb el cervell més gran en relació a la seua mida, capaç d'alçar 50 vegades el seu propi pes. Descobrix la colònia de Formigues Atta del Museu.

Catàleg d'exposicions amb motiu del XX Aniversari del Museu de les Ciències

Accedir al catàleg en pdf