ZELEROS HYPERLOOP: VIATJAR A 1000 km/h. Fins al 2 de maig de 2021

Planta baixa.- Exposició de lliure accés que presenta el sistema de transport hyperloop desenvolupat per l'empresa valenciana Zeleros amb una maqueta, un prototip del vehicle i la seua història
ZELEROS HYPERLOOP: VIATJAR A 1000 km/h. Fins al 2 de maig de 2021

Imaginem que ens digueren que podem viatjar des de València fins a Madrid en 35 minuts o a París en una hora. És ciència-ficció? No, és el transport del futur, el sistema hyperloop, i l'empresa valenciana Zeleros l'està construint.

El sistema de transport hyperloop, va ser inventat fa més de dos-cents anys i popularitzat per Elon Musk en 2013. Este sistema es basa en càpsules que viatgen levitant a alta velocitat dins d'un sistema de tubs a baixa pressió, combinant la comoditat del tren, la velocitat de l'avió i la freqüència d'un metro. La baixa pressió i la levitació fan que la la resistència dels vehicles que circulen pel tub siga mínima, la qual cosa resulta en un consum energètic reduït i ens permeten aconseguir velocitats de fins a 1000km/h.

Musk va convocar un concurs perquè universitaris i enginyers proposaren els seus millors dissenys del denominat tren del futur. Juan Vicén, David Pistoni, Ángel Benedicto, Daniel Orient i Germán Torres i el seu professor Vicente Dolz Ruiz, es van presentar a la competició, i el seu disseny va resultar guanyador del SpaceX Hyperloop Design Weekend en les categories Disseny General i Propulsió.

Tres dels components d'este equip van llançar en 2016 la startup ZELEROS amb l'objectiu de desenvolupar la seua tecnologia diferencial de hyperloop. L'empresa, amb seu a València, compta amb un enfocament diferencial que minimitza costos d'infraestructura i ha aconseguit mobilitzar a empreses industrials, centres d'investigació i institucions en el desenvolupament. Espanya compta amb una experiència en sistemes ferroviaris d'alta velocitat i ha aconseguit posicionar-se com a peça clau en este desenvolupament, expandint així els límits de la mobilitat com la coneixem.

L'exposició del carrer Menor del Museu de les Ciències presenta este sistema de transport a través d'una maqueta i panells.