PIONERES DE L'ENGINYERIA. FINS AL 6 DE JUNY DE 2021

Exteriors.- L'enginyeria també és territori femení. L'exposició "Pioneres de l'Enginyeria" explica com la dona s'ha incorporat amb èxit a una disciplina tradicionalment vinculada al gènere masculí.
PIONERES DE L'ENGINYERIA. FINS AL 6 DE JUNY DE 2021

Les dones construixen ponts, dissenyen viaductes, investiguen materials... La mostra "Pioneres de l’Enginyeria", realitzada en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, aborda com la dona ha ingressat en l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports. L'exposició se centra en dos aspectes. D'una banda, la figura d'Araceli Sánchez Urquijo (1920-2010), “xiqueta de la guerra” l'obra de la qual aconseguiria impacte internacional. A més, proposa una aproximació a les primeres professionals de la matèria en l'àmbit valencià, pioneres formades a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de València o que han desenvolupat la seua activitat en el nostre territori.

La mostra dona a conéixer figures claus com la de María José Pelufo, la primera dona que va obtindre el títol a la Comunitat Valenciana en 1977, i la trajectòria professional de la qual la convertix en pionera de la investigació. Encara que no estan totes les que són, sí que són totes les que estan: pioneres en l'organització col·legial, pioneres en l'administració pública, pioneres en l'empresa privada… "Pioneres de l'Enginyeria" pretén visibilitzar una part brillant i desconeguda de la nostra història. Les noves generacions requerixen referents que ajuden a derrocar barreres de gènere per a estudiar carreres científiques, Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (STEM per les seues sigles en anglés). Estes pioneres són el millor exemple.

MÉS INFORMACIÓ PIONERES DE L'ENGINYERIA