Cultura Politècnica. Habitar el present, construir el futur. Fins al 22 de setembre de 2019

Event finalitzat


Sala d'Arcs.-  L'exposició de lliure accés "Cultura Politècnica. Habitar el present, construir el futur" de la Universitat Politècnica de València realitza un recorregut per l'evolució de la ciència i la tecnologia des de la Il·lustració fins als nostres dies
Cultura Politècnica. Habitar el present, construir el futur. Fins al 22 de setembre de 2019

Sabies que el mòbil que uses cada dia és més potent que l'ordinador que va portar a l'Apollo 11 a la Lluna? Podries calcular quants motors hi ha a la teua casa? Arribaran a pensar els robots com els humans? La nostra vida quotidiana es troba envoltada d'objectes que són fruit de molts anys d'investigació científica i desenvolupament tecnològic. Per a descobrir com hem arribat fins ells, la Universitat Politècnica de València (UPV) presenta l'exposició gratuïta “Cultura Politècnica. Habitar el present, construir el futur”.

L'exposició partix del moviment il·lustrat que va promoure la reorganització dels coneixements i sabers a través de l'aplicació de la Raó, de la publicació de la Encyclopèdie o de la  creació de l'Escola Politècnica de París, i avança fins alguns de les grans fites que estan marcant el nostre dia a dia, apuntant als que continuaran determinant el nostre futur pròxim, com l'eclosió de la Intel·ligència Artificial, la tecnologia 5G o el Big Data.

La mostra es dividix en 22 àrees que configuren un complet recorregut històric, científic i tècnic que posa de manifest com la ciència i la tecnologia són part inherent de la nostra evolució alhora que prefiguren el nostre futur des de les més variades disciplines. A través d'elles podem descobrir, revisar i fins i tot debatre sobre els principals avanços en camps que van des de les telecomunicacions fins a l'arquitectura, des de la biotecnologia fins a l'enginyeria civil, des de les belles arts fins a l'enginyeria d'aliments, la informàtica o l'aeronàutica.

Infografies, audiovisuals i fins a 80 objectes permeten descobrir el desenvolupament de la genètica que va de les lleis de Mendel a la tecnologia d'edició CRISPR o com del daguerreotip del segle XIX  hem arribat als videojocs en Realitat Augmentada, o del telègraf als superordinadors que actualment portem en les nostres butxaques.