Exposició Santiago Grisolía

Segona planta - Exposició que ens mostra els èxits i guardons rebuts al llarg de la seua dilatada trajectòria científica donats a l’Ajuntament de València el 16 de gener de 2013. Gràcies a l’expressa voluntat del professor estos s’exhibiran en el Museu de les Ciències junt amb les del seu mestre Severo Ochoa.
Retrato del científico valenciano Santiago Grisolía que se muestra en la exposición del Museu

Des de la seua inauguració, el Museu de les Ciències alberga en la seua segona planta 'El llegat de la ciència' una exposició temàtica que mostra la vida i obra de tres grans premis Nobel de Medicina: Santiago Ramón y Cajal, Severo Ochoa i Jean Dausset.

Severo Ochoa va rebre el guardó pels seus descobriments sobre la biosíntesi dels àcids nucleics. Esta aportació a la ciència es considera un de les fites fonamentals que ha donat pas a la genètica molecular dels nostres dies. Gràcies a un selecte grup d’eminents científics, amb Ochoa al front, podem llegir el codi genètic, comparar l’ADN dels individus i de les espècies i desenvolupar les prometedores ferramentes de l’enginyeria genètica.

Un dels seus deixebles més distingits va ser Santiago Grisolía important científic valencià que va participar en el descobriment del cicle de la urea i com la citrulina (compost biològic) participa en este cicle. Al llarg de la seua vida Santiago Grisolía ha sigut mereixedor d’innumerables condecoracions i reconeixements.

Descobrix més sobre Santiago Grisolía