El llegat de la Ciència: Severo Ochoa (1905- 1993)

Segona planta.- Recorregut per la vida de Severo Ochoa, Premi Nobel de Fisiologia i Medicina en 1959 pels seus descobriments dels mecanismes en la sintesi biològica de l'àcid ribonucleic (ARN) i de l'àcid desoxiribonucleic (ADN)  
El científico español Severo Ochoa en su laboratorio, imagen de la exposición del Museu

L'exposició descobrix les grans vicissituds personals i professionals que va haver de patir en el transcurs de la guerra civil espanyola i que tant van influir en la seua formació, portant-li a treballar amb científics d'anomenat èxit tant a Europa com als Estats Units.

El Museu de les Ciències alberga el Llegat del doctor Severo Ochoa el propietari del qual és la Fundació Bancaixa. A través de les peces del seu llegat, l'exposició s'endinsa en les distintes matèries a què el professor Severo Ochoa va dedicar el seu treball d'investigació al llarg de la seua dilatada carrera professional. Així com la gran influència que va exercir la seua experiència i coneixement en l'evolució i modernització de l'estudi de la Bioquímica i Biologia Molecular a Espanya. Mostra d'això són el gran nombre de gala.

Cessió de material. L'Institut Cervantes compta en la seua seu central amb un espai anomenat "Caixa de les Lletres" que alberga més de 60 llegats de personalitats del món de la cultura, la ciència, l'art, la música, la dansa... En esta ocasió, la Ciutat de les Arts i les Ciències cedix, durant un any, un quadern de laboratori de 1956 de Severo Ochoa. Es tracta d'una peça de gran importància ja que en este quadern, Ochoa va plasmar els treballs que li van valdre el Nobel de Medicina i Fisiologia en 1959, una investigació que va constituir la base fonamental per a l'estudi del codi genètic.

Descobrix a Severo Ochoa.