Mediterrani

Event finalitzat


Primera planta.- Coneix el passat del mar Mediterrani, comprova quin és el seu present i observa quins reptes es plantegen per a la seua sostenibilitat de cara al futur. Escolta els sons de cetacis i descobrix quan este mar va ser un desert.
Entrada de la exposición Mediterrani, una exposición que narra la historia del mar en el Museu de les Ciències

El Mediterrani és un dels mars amb major biodiversitat del planeta. Posseïx 17.000 espècies descrites i conté zones d’elevada importància biològica. Hui, no obstant això, esta biodiversitat es veu seriosament amenaçada, ja que només el 0,01% de les seues aigües està completament protegit.

Passat, present i futur del Mediterrani es donen la mà en esta mostra, organitzada per l’Obra Social “la Caixa”, que és molt més que una exposició sobre la vida marina ja que presenta una visió d’este mar en el sentit més ampli. Descobrix els seus orígens i la seua formació geològica, coneix les seues particularitats històriques, biològiques, humanes i culturals, i examina els reptes de futur per a la seua preservació.

En la visita a la mostra escoltaràs els sons que emeten els cetacis i sabràs que fa uns 6 milions d’anys este mar quasi es va assecar i es va convertir en un desert esguitat de llacs salats, per a posteriorment, gràcies a un moviment de plaques tectòniques, tornar a ser el mar Mediterrani. Uns quants mòduls t’inviten també a la conscienciació de la importància de la seua conservació.

"Mediterrani" et farà reflexionar sobre la relació dels humans amb el mar i sobre com cal actuar davant de fets objectius com la superpoblació de les costes i la limitada capacitat de renovació d’este mar, que l'han convertit en una zona amb uns nivells de contaminació i d’espècies en perill d’extinció dels més alts del món.

A causa de la  situació actual alguns mòduls o parts de l'exposició poden no estar operatius per raons de seguretat