Nikola Tesla: idees com llamps

Event finalitzat


Descobrix alguns dels invents més rellevants del genial Nikola Tesla, el qual ha revolucionat el món tal com el coneixem.  
Nikola Tesla: idees com llamps

El Museu de les Ciències Príncep Felipe acull l’exposició 'Nikola Tesla. Idees com llamps', una adaptació del projecte expositiu que es va veure en 2014 en l’Espai Fundació Telefónica, que recorre la vida i trajectòria de la figura d’este científic i inventor visionari i les seues aportacions al progrés. La mostra es completa amb visites guiades, activitats i els continguts del Museu relacionats amb este personatge com és el Teatre de l’Electricitat i la seua Bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com rajos de més d’un metre.

Llibres, còmics i més de 16 milions de registres en Internet demostren l’enorme interés que desperta l’inventor nord-americà d’origen serbi (Smiljan, zona de majoria sèrbia de l’actual Croàcia 1856-Nueva York, 1943). Es tracta d’una figura fonamental de la història del progrés i desenvolupament de la civilització elèctrica on encara vivim i a qui devem centenars de patents d’invents que van suposar el canvi al món actual.

Tesla no només va concebre la corrent alterna i la ràdio, sinó que va ser pioner en tecnologies visionàries per a la seua època com la robòtica, els avions d’envol vertical, els llums de baix consum, les energies alternatives o la transmissió sense fil d’electricitat…I no obstant això, després de caure en desgràcia en els albors del segle XX, va morir i va residir en l’oblit fins als inicis del nostre segle XXI quan la ciència i l’art s’han posat d’acord per a consagrar-lo com el verdader fundador de la tecnologia moderna.

Per a saber més:

- Noticía: "Nikola Tesla. Idees como llamps", nova exposició en el Museu de les Ciències

- Entrevista a Vicente Pelegero, departament de Divulgació: "Nikola Tesla va ser un gran visionari i moltes de les seues idees es van fer realitat"