Mart. La conquista d’un somni

Primera Planta.- Experimenta i descobrix els fets més rellevants o curiosos del planeta roig. Escolta com sonaria la teua veu o quin seria el teu pes a Mart
Marte, la conquista de un sueño es la exposición del Museu de les Ciències que acerca el planeta rojo a la ciudad de València

La fascinació i la curiositat per Mart naix fa 4.500 anys, quan els assiris van ser els primers a referenciar el planeta roig. L’exposició “Mart. La conquista d’un somni” ens acosta a esta fascinació i als reptes d’una futura colonització humana. La mostra oferix una visió de totes les perspectives del planeta, tant des del punt de vista científic com cultural i històric. Escolta com sonaria la teua veu o quin seria el teu pes a Mart i posa a prova els teus coneixements sobre el planeta roig amb un test d’imatges de la Terra i Mart. 

A través de cinc grans blocs respondràs a preguntes com per què desperta tant interés? o quines dades el definixen i distingixen de la resta de planetes del sistema solar? Coneixeràs l’observació de Mart des del punt de vista científic i de la ciència-ficció; la seua influència en l’imaginari col·lectiu o com ha sigut la seua representació en la cultura. Finalment, realitzaràs un repàs per les diferents fites en la carrera espacial cap a Mart i el futur en la conquista humana del planeta.

“Mart. La conquista d’un somni” inclou algunes peces de gran valor pel seu interés històric o documental. Llibres i instruments astronòmics originals del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler; un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria; il·lustracions originals de “La Guerra dels Mons”; una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei o dos maquetes impreses en 3D que recreen possibles habitacles en el planeta roig. 

Viu també una autèntica missió a Mart en el mòdul de realitat virtual on et convertiràs en un comandant de l’estació científica en el planeta roig. Explora i completa tres emocionants proves que et faran sentir com un verdader astronauta (no recomanat per a xiquets menors de 13 anys)

L’exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica, on s'exposà per primera vegada, i en ella han col·laborat diverses institucions com l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), tant en l’assessorament com en préstec de peces. 

Hi ha visites guiades opcionals al llarg del dia, del 30 de juny al 9 de setembre (12:00, 16:00, 18:00 i 20:00 hores de dilluns a diumenge). El preu és de 2,50 euros€. És necessari comprar l’entrada al Museu de les Ciències.