ELLAS TIENEN LA FÓRMULA (Itinerant)

Itinerància de l'exposició “Ellas tienen la fórmula” 
ELLAS TIENEN LA FÓRMULA (Itinerant)
En 2019, coincidint amb l'Any Internacional de la Taula periòdica, la Ciutat de les Arts i les Ciències va produir “Ellas tienen la fórmula”, una mostra que presentava el treball de les dones que s'han dedicat a l'estudi de la química des de l'antiguitat fins al moment actual. 
 
L'exposició constava d'una sèrie de panells amb les científiques la investigació de les quals va resultar transcendental per al desenvolupament de l'alquímia en primer lloc i després de la Química. “Ellas tienen la fórmula” descriu el treball de 39 dones des de Tapputi-*Beletakallim (1200 a. C.), considerada la primera química de la història, fins a joves promeses de l'actualitat com Cristina Nevado. 
 
Després de l'èxit de la seua exhibició en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències han sigut moltes les peticions de reproducció realitzades per diferents organismes i institucions. Diferents adaptacions de l'exposició original han viatjat als següents llocs: 
 
 
 
 
  • Laboratoris Roche a Basilea (Suissa)
  • Dubai. Emirats Àrabs Units (EAU). A través de l'Ambaixada d'Espanya en EAU i l'Associació de Científics i Investigadors espanyols en EAU. 
  • Universitat Jaume I de Castelló. Coincidint amb el 30 aniversari d'aquesta Universitat
  • Ajuntament de Bonrespós i Mirambell (València) 
  • Ajuntament d'Aldaia (València)