1/12/2016. Conferència "Buscant rastres de vida a Mart". Jorge Vago (ESA). Cicle Astronomia

Activitat finalitzada


Conferència "Buscant rastres de vida a Mart" del cicle "Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències". De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 1 de desembre en el Auditori del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores.
1/12/2016. Conferència

El doctor Jorge Vago, responsable científic del programa ExoMars de l'Agència Espacial Europea (ESA), ens parlarà dels detalls més interessants de dos missions ExoMars, abordant en profunditat els objectius científics, la instrumentació, i el futur d'este tipus de missions. També es tractaran els progressos realitzats en la identificació dels llocs d'aterratge més adequats.

La missió ExoMars, prevista per a 2018, té com a objectiu principal col·locar un vehicle de 310 quilograms sobre la superfície de Mart que explorarà el lloc d'aterratge i durà a terme una busca de signes de vida passada o present. Un trepant permetrà arreplegar i analitzar mostres ubicades fins una profunditat de 2 metres a fi d'analitzar depòsits sedimentaris ben conservats que no hagen sigut exposats a les dures condicions de radiació ionitzant. Considerant que la profunditat màxima aconseguida en missions precedents ha sigut de només 10 cm ExoMars oferix excel·lents possibilitats d'accedir a material biomolecular en bones condicions de conservació.

19:30 hores. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències.