09/03/16 Conferència 'Les ones gravitacionals: les noves missatgeres de l'Univers' impartida per Alicia Sintes

Activitat finalitzada


La conferència, de lliure accés prèvia inscripció, se celebrarà dimecres 9 de març en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. De 19:30 a 21:00 h. La conferència serà impartida per la física Alicia Sintes, investigadora principal de l’únic equip espanyol que ha participat en la detecció de les ones gravitacionals.
09/03/16 Conferència 'Les ones gravitacionals: les noves missatgeres de l'Univers' impartida per Alicia Sintes

l segle passat va ser testimoni d'enormes avanços gràcies a l'observació de la radiació electromagnètica. Les ones gravitacionals, ondulacions en el teixit de l'espai-temps, són ara les noves missatgeres que ens permetran obrir una nova finestra al cosmos que podrien revolucionar la compressió de l'univers en què vivim.

Les ones gravitacionals van ser detectades, de forma directa, per primera vegada pels detectors LIGO, en EE.UU., el 14 de setembre del 2015. Estes arribaven a la Terra procedents d'un esdeveniment catastròfic en el distant univers. Açò confirma una important predicció de la teoria de la relativitat general d'Albert Einstein de 1915, i obri una nova finestra sense precedents en el cosmos.

La conferència serà impartida per Alicia M. Sintes Olives, del departament de Física  & IAC3 - Universitat dels Illes Balears & Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). La física és la responsable principal del Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat dels Illes Balears, únic equip espanyol que ha participat en l’estudi Advanced LIGO.

En esta xarrada explicarà als assistents que són estes ones gravitacionals i qual ha sigut el primer descobriment d'Advanced LIGO, així com la seus participació en esta detecció. De lliure accés prèvia inscripció, se celebrarà diemcres 9 de març en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. De 19:30 a 21:00 h.