Pregunta-li a un científic. Com viurem a Mart? Activitat per a escolars

Event finalitzat


Javier Gómez Elvira. Ignacio Arruego. Héctor Guerrero*. Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial - INTA (*en la Fundación IMDEA nanociència) 11:00 hores. Divendres, 15 de febrer de 2019. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Pregunta-li a un científic. Com viurem a Mart? Activitat per a escolars

La conquista de Mart va començar amb l’enviament de les primeres sondes robòtiques, allà per la dècada de 1960. En l’actualitat hi ha diversos rover sobre la seua superfície i altres dos estan quasi en camí. Els robots ja han conquistat Mart. Ara és el torn del ser humà.

Els primers exploradors de Mart estan encara en el col·legi. Els esforços tecnològic i pressupostari necessaris per a viatjar a Mart són de tal magnitud que difícilment la colonització s’iniciarà abans del 2040. Primer es formaran xicotetes bases que aplanaran el camí d’altres més grans i permanents. Després es formaran colònies marcianes i el ser humà s’assentarà definitivament a Mart. No pareix haver tornada.

Com serà la vida a Mart? Vine i pregunta-li a especialistes de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA). Héctor Guerrero Padrón (físic), Ignacio Arruego Rodríguez (enginyer de telecomunicació) i Javier Gómez Elvira (enginyer aeronàutic), del Departament de Càrregues Útils i Ciències de l’Espai de l’INTA, respondran a totes les teues preguntes. 


Activitat en castellà dirigida a escolars de primer cicle de Secundària. 

Lliure accés prèvia inscripció. Una vegada realitzada la inscripció es contactarà per a seleccionar les preguntes. 

Programa: 

10:30: acreditacions
11:00: inici de l'activitat
13:00: fi de l'activitat

L'accés es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric) 

(Text i imatge: National Geographic)