PREGUNTA-LI A UN CIENTÍFIC. SECRETS OF THE UNIVERSE. ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 17 DE NOVEMBRE DE 2021

Event finalitzat


Manuel Calderón de la Barca, professor de Física en la Universitat de Califòrnia a Davis i protagonista de la pel·lícula "Secrets of the universe", participa el pròxim 17 de novembre en l'activitat "Pregunta-li a un científic" en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan qüestions relacionades amb el seu treball en el Gran Colisionador d'Hadrons del Consell Europeu d'Investigació Nuclear (CERN).
PREGUNTA-LI A UN CIENTÍFIC. SECRETS OF THE UNIVERSE. ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 17 DE NOVEMBRE DE 2021

El dimecres, 17 de novembre a partir de les 12.00 hores se celebra una nova activitat de "Pregunta-li a un científic" dirigit a estudiants. En esta ocasió, després de veure la pel·lícula de l'Hemisfèric "Secrets of the Universe", un dels seus protagonistes, el professor de Física en la Universitat de Califòrnia a Davis, Manuel Calderón de la Barca, respondrà a les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat, i descobriran de primera mà el treball que realitza i l'abast i importància de la seua investigació. Esta manera, coneixeran l'origen de la matèria i els avanços en la física de partícules endinsant-se en el Gran Colisionador d'Hadrons del CERN de la mà del científic protagonista de la projecció.

Manuel Calderón de la Barca juntament amb 10.000 científics de 100 països treballen a Ginebra en el Gran Colisionador d'Hadrons, la màquina més gran i complexa que els humans han construït amb la que s'estudien les partícules més xicotetes de la naturalesa. El colisionador de partícules té 27 quilòmetres de circumferència i està a uns 100 metres de profunditat. Amb ell, intenten donar una ullada al passat, als inicis dels temps i revelar els secrets de l'univers. 

Accés gratuït fins a completar aforament. La reserva de la plaça es realitza a través del correu electrònic reservas@cac.es o el telèfon 96 197 46 86.