Pregunta-li a un científic. Química: la ciència "impura"? Activitat per a escolars

Event finalitzat


Miguel Ángel Sierra. Director del grup de Química Bio-Organometálica de la Universidad Complutense de Madrid. 11:00 hores. Dijous, 7 de març de 2019. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Pregunta-li a un científic. Química: la ciència

Amb motiu de l’Any Internacional de la taula periòdica, la Ciutat de les Arts i les Ciències organitza "Pregunta-li a un científic" on els estudiants podran plantejar a Miguel Ángel Sierra, director del grup de Química Bio-Organometálica de la Universitat Complutense de Madrid (grup d’Excel·lència) i coordinador del Centre d’Investigació en Química Avançada (CINQA-ORFEO) totes les preguntes relacionades sobre este tema.

Durant la intervenció es discutirà com el desenvolupament de la Química, des de l’inici dels temps fins al present, ha canviat profundament a la humanitat. Els canvis han sigut i són socials a més de tecnològics. La societat considera que la Química és una ciència "impura". Molts dels mals que afligixen al planeta en el segle XXI, des del canvi climátic a la contaminació dels oceans per plàstics, s’atribuïxen a ella. 

Al llarg de la conferència es demostrarà que no sols açò no és així, sinó que les distintes revolucions socials que han definit la societat actual han estat sempre precedides per una "revolució química". És la Química una ciència "impura? La resposta és no però sí. Esta dualitat està en l’essència d’esta disciplina central en el coneixement humà. 

Activitat en castellà dirigida a escolars de segon cicle de Secundària, Batxillerat i Graus Universitaris. 

Lliure accés prèvia inscripció. Una vegada realitzada la inscripció es contactarà per a seleccionar les preguntes. 

Programa: 

10:30: acreditacions
11:00: inici de l'activitat
13:00: fi de l'activitat

L'accés es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric)