CONFERÈNCIA "EINSTEIN, TEORIA QUÀNTICA I RELATIVITAT". 25 DE NOVEMBRE 2021

Event finalitzat


Conferència "Einstein, teoria quàntica i relativitat" a càrrec de José Navarro-Salas, catedràtic del departament de Física Teòrica i investigador de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València. Cicle "Actualitat" se celebrarà el 25 de novembre de 2021 a les 19.00 hores. 
CONFERÈNCIA

Einstein va rebre el Premi Nobel de Física de 1921 per la seua genial contribució a la teoria quàntica, en la qual introduix els "àtoms de llum'', i no, com caldria esperar, per la seua ja famosa teoria de la relativitat. Partint d'este especial centenari, i esta inicial controvèrsia, repassarem la gènesi i desenvolupament de totes dues teories, pilars en els quals s'assenta la física contemporània i la nostra comprensió del micro i el macrocosmos. La incòmoda tensió entre totes dues teories persistix encara després de quasi un segle i s'accentua en els forats negres, tal com ens va ensenyar Hawking. Els forats negres, el Big bang i les ones gravitatòries ens serviran per a il·lustrar la fascinant història d'esta tensió i la seua possible resolució.

Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l'activitat 

L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

Podràs seguir la conferència en directe a través del nostre canal de Youtube

Si has vist la conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.