CONFERÈNCIA. EL BENEFICI DE LES VACUNES PER A LES NOSTRES SOCIETATS: REALMENT HO APRECIEM? 20 DE FEBRER DE 2020

Event finalitzat


Conferència "El benefici de les vacunes per a les nostres societats: realment ho apreciem?" a càrrec de Beate Kampmann, professora de malalties infeccioses pediàtriques, directora del Centre de Vacunes de la London School of Hygiene and Tropical Medicine . Cicle "Actualitat" de lliures accés fins a completar aforament, se celebrarà el dijous, 20 de febrer de 2020 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores. Amb la col·laboració del British Council    
CONFERÈNCIA. EL BENEFICI DE LES VACUNES PER A LES NOSTRES SOCIETATS: REALMENT HO APRECIEM? 20 DE FEBRER DE 2020

La vacunació contra malalties infeccioses ha canviat el futur de l’espècie humana salvant milions de vides cada any, tant en xiquets com en adults, i brindant grans beneficis per a la societat en el seu conjunt. Junt amb l’aigua potable, és un dels avanços més barats i eficaços, a l’hora de salvar vides, que existixen.

El progrés científic en els últims 30 anys, obri perspectives apassionants en termes de noves vacunes, també per al seu ús en cas d’emergències com l’ebola. No obstant això, el camí des del descobriment fins la seua implementació pot ser llarg i difícil: passen molts anys des que es troben els antígens correctes perquè una vacuna funcione, es demostra que la vacuna és segura i es financen totes les fases posteriors del desenvolupament de la mateixa, s’obté la llicència del producte i finalment s’usa en programes nacionals de vacunació. I inclús si tenim vacunes segures i efectives, no totes les poblacions es beneficien per igual i algunes persones han decidit que ja no volen donar-se-les als seus fills.

La xarrada de Beate Kampmann parlarà sobre estos temes i obrirà el debat sobre la importància de les vacunes per a l’individu, la salut pública i les societats globals i sobre com podríem arribar a fer realitat l’aspiració de l’OMS de que hi haja vacunes per a tots, en totes parts. 

La conferència s'impartirà en anglés amb traducció simultània 

Accés lliure fins a completar aforament


Programa
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat         

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.