CONFERÈNCIA ONLINE. UN MÓN SENSE VACUNES

Event finalitzat


Conferència en línia "Un món sense vacunes" a càrrec de Javier Díez. Cap de l'Àrea d'Investigació en Vacunes. Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO). Cicle "Actualitat" se celebrarà el dimarts, 30 de març de 2021 a les 19:00 hores.  
CONFERÈNCIA ONLINE. UN MÓN SENSE VACUNES

Les vacunes, juntament amb la potabilització de les aigües, ha sigut la mesura de salut pública que més vides ha salvat. Moltes més que els antibiòtics o qualsevol altra medicació.

Però les vacunes, des del principi del seu ús, ha sigut una intervenció que ha tingut detractors. El fet d'administrar una medicació a persones sanes, per a previndre malalties que a vegades es desconeixen, fa que es miren amb recel. Les vacunes són els medicaments més segurs que tenim. Una vacuna amb un perfil de seguretat com el ibuprofén, no s'utilitzaria.

Enguany hem vist i patit la necessitat de les vacunes. Al mateix temps s'ha radiat al minut el desenvolupament de diverses vacunes i s'ha alertat a la població amb informació difícil d'entendre. Les notícies sobre la seguretat en els assajos clínics, la valoració de diferents eficàcies i els potencials problemes de seguretat post autorització generen dubtes i pors. Tot això posa en risc el programa de vacunació. Si es perd la confiança en esta vacuna què serà de la societat en el 2022?

La conferència serà presentada per Vicente Rubio de l'Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC & CIBERER-ISCIII) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Si has vist esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat