Conferència. "Desvelant els secrets de l'univers amb neutrins, rajos gamma i ones gravitacionals". Takaaki Kajita. Premi Nobel de Física. 7 d'octubre de 2018

Event finalitzat


Conferència "Desvelant els secrets de l’univers amb neutrins, rajos gamma i ones gravitacionals" a càrrec de Takaaki Kajita, Premi Nobel de Física en 2015. Cicle "Actualitat" de lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el diumenge, 7 d’octubre de 2018 en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:00 hores. 
Experiment Super-Kamiokande en l'Observatori de Kamioka a Japó

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), organitza el diumenge, 7 d’octubre a les 19:00 hores la conferència de lliure accés prèvia inscripció, "Desvelant els secrets de l’univers amb neutrins, rajos gamma i ones gravitacionals" a càrrec del Premi Nobel de Física en 2015 i director de l’Institut per a l’Estudi de Rajos Còsmics de la Universitat de Tòquio, Takaaki Kajita. 

En l’univers hi ha molts fenòmens d’altes energies que no poden ser estudiats usant llum visible. Per exemple, les explosions de supernova, amb les que acaba la vida d’algunes estreles, són fàcilment visibles amb els telescopis òptics però el mecanisme que les produïx només pot ser entés si les observem per mitjà de neutrins i ones gravitacionals. L’origen de la matèria de l’univers podria estar també íntimament lligat als neutrins i a les seues xicotetes masses. En esta xarrada, Takaaki Kajita explicarà com es van descobrir les masses dels neutrins i repassarà com els rajos gamma i les ones gravitacionals poden llançar nova llum sobre el nostre coneixement de l’univers.   

Programa: 

18.30: acreditacions
19.00: conferència en l'Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l'activitat

L’accés a l’activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l’Hemisfèric)

La conferència serà impartida en anglés amb traducció simultània.