Conferència. Supernoves: crònica d’una mort anunciada

Event finalitzat


Margarita Hernanz Carbó. Professora d’Investigació del CSIC. Institut de Ciències de l’Espai. Bellaterra (Barcelona) 19:30 hores. Dijous, 13 de desembre de 2018 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Conferencia sobre las supernovas impartida en la Ciutat de les Arts i les Ciències en 2018

Conferencia "Supernoves: crònica d'una mort anunciada" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 30 de gener de 2018 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciéncies.

Les explosions estel·lars són importants fenòmens còsmics per diverses raons. En primer lloc, donen origen a, pràcticament, tots els elements químics de l’univers i, per tant, del sistema solar i de la pròpia Terra: som ‘pols d’estreles’. A més, les explosions de supernoves són crucials per a impulsar la formació de noves generacions d’estreles, així com per a la dinàmica de les galàxies. 

La doctora Margarita Hernanz Carbó tractarà, en la seua conferència, el cicle estel·lar – origen, vida i mort de les estreles – i ens mostrarà en particular com les observacions a altes energies des de satèl·lits de rajos X i gamma faciliten la comprensió de les supernoves.

Programa
19.00:  acreditacions 
19.30: conferència a l’auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat       

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric)