CONFERÈNCIA. ÉS POSSIBLE REPARAR EL CERVELL HUMÀ? 5 DE MARÇ DE 2020

Event finalitzat


Conferència "És possible reparar el cervell humà?" a càrrec de Isabel Fariñas, departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física, i ERI BIOTECMED. Universitat de València. Cicle "Actualitat" de lliures accés fins a completar aforament, se celebrarà el dijous, 5 de març 2020 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores.        
CONFERÈNCIA. ÉS POSSIBLE REPARAR EL CERVELL HUMÀ? 5 DE MARÇ DE 2020

En els últims anys estem assistint a una verdadera revolució en el camp de la biologia cel·lular, amb descobriments que estan canviant la nostra comprensió de com funcionen les nostres cèl·lules. En este context, la societat es pregunta si eixos avanços podrien contribuir a reparar teixits i òrgans, per mitjà del que es coneix com a medicina regenerativa. El repte major és la reparació del cervell humà, per exemple, després del deteriorament que causen les malalties neurodegeneratives. La xarrada intentarà posar en context la realitat actual de la medicina regenerativa aplicada a cervell i les seues possibilitats futures.

Així mateix, en la setmana de la celebració del Dia de la Dona, Isabel Fariñas també recordarà a Rosalind Franklin l'any en què es complix el centenari del seu naixement. El seu treball va ser fonamental per a identificar l'estructura en doble hèlice de l'ADN, considerat el descobriment científic més important del segle XX.

Accés lliure fins a completar aforament

Programa
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat         

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.