Conferència. Els nostres ulls a Mart i a l'Univers: La ciència de l'ESA disponible per al públic

Event finalitzat


Dr. Michel Breitfellner. Coordinador projecte d’Educació CESAR de l’ESA. Enginyer d’operacions científiques Mars Express. Centre Europeu d’Astronomia Espacial. 19:30 hores. Dijous, 21 de novembre de 2019 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferència. Els nostres ulls a Mart i a l'Univers: La ciència de l'ESA disponible per al públic

Conferència "Els nostres ulls a Mart i a l'Univers: la ciència de l'ESA disponible per al públic" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 17 d'octubre de 2019 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

L’Agència Espacial Europea (ESA) té a Madrid el seu Centre Europeu d’Astronomia Espacial (ESAC) des d’on es realitzen les operacions científiques de les missions del sistema solar i observatoris espacials de l’agència i on es guarden les dades científics per a la comunitat internacional, també disponibles a tot el públic en general. A més de les moltes activitats científiques i tècniques de l’ESA hi ha diversos projectes de comunicació i educació en col·laboració amb universitats i institucions educatives de tot el país per a promoure l’estudi de l’astronomia i l’exploració espacial usant dades científics posats a disposició del públic. Entre estos projectes destaca el projecte educatiu CESAR, acrònim en anglés de Cooperació a través de l’Educació en Ciència i Astronomia Espacial, dedicat a l’educació en astronomia i ciència i íntegrament coordinat des del centre d’ESAC. Part d’este projecte és la utilització de la càmera VMC que, a més d’observar Mart diàriament i estudiar els núvols de gas i pols en l’atmosfera del planeta roig, permet a estudiants de tota Europa entendre els planetes i treballar amb dades espacials. En la nostra exposició mostrarem un cas científic de l’ús de la càmera VMC que ha sigut especialment concebut per al seu ús en la comunitat educativa.

Lliure accés prèvia inscripció. Inscripció fins a les 14 hores del dia de la conferència

Programa: 

19:00: acreditacions 
19:30: conferència en l'auditorio Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric)