Conferència. Connectant i reconnectant el cervell amb els sentits

Event finalitzat


Guillermina López Bendito. Investigadora de l'Institut de Neurociències. Universitat Miguel Hernández, UMH-CSIC. 19:30 horas. Dijous, 24 d'octubre de 2019 Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències
Conferència. Connectant i reconnectant el cervell amb els sentits

Conferència "Connectant i reconnectant el cervell amb els sentits" dins del cicle "Una Comunitat amb ciència". De lliure accés, prèvia inscripció se celebrarà el dijous, 24 d'octubre 2019 en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

L’objectiu general de l’Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández és el de comprendre els mecanismes cel·lulars i moleculars implicats en la guia axonal dels principals tractes axonals del cervell de mamífers. En particular, el seu interés se centra em estudiar com es forma un dels sistemes de connexions més complexos del cervell que és el sistema talamocortical. En esta conferència, s’explicarà el motiu pel qual, a través d’este sistema, la informació sensorial del que ens rodeja (visual, tàctil, auditiva) és transmesa a la escorça cerebral de manera precisa, produint-se l’adquisició de la percepció dels estímuls que ens rodegen. També es tractarà dels processos plàstics que ocorren en el cervell quan perdem un sentit. Finalment, el desenvolupament anormal del sistema talamocortical podria estar implicat en algunes malalties neurològiques, com ara l’autisme o l’epilèpsia.

Lliure accés prèvia inscripció. Inscripció fins a les 14 hores del dia de la conferència

Programa

19.00: acreditacions
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat

L’accés a l’activitat s’efecturará per la porta oest del carrer Menor del Museu dels Ciències (junt amb l’Hemisfèric) 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.