Nanotecnologia: La revolució dels nous materials

Event finalitzat


Hermenegildo García. Professor de l'àrea de Química. Universitat Politècnica de València (UPV) 19.30 hores. Dijous, 18 d'octubre de 2018 Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferencia sobre la Nanotecnología y la revolución de los nuevos materiales

Conferència "Nanotecnologia: La revolució dels nous materials" dins del cicle "Una Comunitat amb ciència". De lliure accés, prèvia inscripció se celebrarà el dijous, 18 d'octubre de 2018 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. 

Amb la frase visionària “There is plenty of room at the bottom” que podríem traduir com “hi ha molt d'espai al fons” el premi Nobel de Física Richard Feynman es va dirigir a la Societat Americana de Física en 1957 a Los Angeles volent indicar que la grandària dels àtoms que constituïxen la matèria és prou xicotet, en el rang dels nanòmetres, com per a permetre la miniaturització de materials molt per davall del que l’ull humà és capaç de discernir.

Amb el pas del temps, s’han desenvolupat tècniques experimentals que permeten visualitzar imatges en esta escala de grandàries i la seua manipulació. Estes tècniques han fet possible l’obtenció i preparació de materials que posseïxen grandàries d’estes dimensions i que, a causa d’eixa xicoteta grandària, tenen propietats i característiques mai abans conegudes i que permeten dur a terme tecnologies noves que no existien.

L’impacte de la nanociència i la nanotecnologia ha revolucionat moltes àrees científiques que han impactat ja en la vida diària dels sers humans i que van des de materials cosmètics, alimentació, microelectrònica, sensors fins a noves teràpies més eficients i amb menys efectes secundaris

El professor Hermenegildo García ens presentarà en la seua conferència com el desenvolupament de tècniques d’estudi de nanomaterials ha fet possible des dels anys 80 del segle XX l’avanç d’esta disciplina fins a arribar a les aplicacions actuals i quin podria ser l’evolució en el futur. En la seua presentació farà especial èmfasi en els materials que han sigut estudiats en l’Institut de Tecnologia Química de la Universitat Politècnica de València.

Programa: 

19.00: acreditacions
19.30: conferència en l'Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (junt a l'Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.