Conferència i observació. Les primeres missions tripulades a Mart

Event finalitzat


Héctor Guerrero. Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial, INTA (actualment en la Fundación IMDEA nanociència) 19:30 hores. Dijous, 14 de febrer de 2019. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 
Conferència i observació. Les primeres missions tripulades a Mart

Conferència "Les primeres missions tripulades a Mart" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 14 de febrer de 2019 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Després de 60 anys d’exploració espacial, la primera missió tripulada a Mart seguix sense trobar el seu camí. Les estimacions més optimistes la situen en la dècada del 2030, a més de 20 anys vista. L’aventura de portar humans a Mart només serà possible amb grans dosis de lideratge, pressupost i tecnologia. En la conferència es revisaran les llums i les ombres de les principals iniciatives públiques i privades per a portar astronautes a Mart, algunes passant per la Lluna. També s’avançarà, de la mà del cine de ciència-ficció, una visió del que podrien ser els inicis de la colonització de la pròxima frontera del ser humà: Mart.

A continuació es realitzarà una observació amb telescopis de la Lluna en fase gibosa guiada per l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA) (si les condicions climatològiques ho permeten)

Lliure accés prèvia inscripció. Inscripció fins a les 14 hores del dia de la conferència

 

Programa: 
19:00: acreditacions
19:30: conferència en l'auditorio Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: observació

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric) 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

Pots veure la conferència en diferit ací: