Conferència. Bad bugs, no drugs. Apocalipsi microbià en un món sense antibiòtics

Event finalitzat


Sergi Maicas. Professor i investigador en Microbiologia. Universitat de València. 19:30 hores. Dimarts, 7 de maig de 2019. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències
Conferència. Bad bugs, no drugs. Apocalipsi microbià en un món sense antibiòtics

Conferència "Bad bugs, no drugs. Apocalipsi microbià en un món sense antibiòtics" dins del cicle "Una Comunitat amb ciència". De lliure accés, prèvia inscripció se celebrarà el dimarts, 7 de maig de 2019 en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

Després de quasi un segle gaudint de l’acció dels antibiòtics com a ferramenta fonamental en la lluita enfront de malalties infeccioses, ens comencem a enfrontar a un món on estes molècules perden la seua efectivitat. L’ús dels antibiòtics, a vegades d’una manera poc adequada, tant per tractar infeccions com per activitats menys altruistes com per exemple l’engreixament del bestiar, força i accelera la disseminació de resistències entre els microorganismes.

Malalties que es podien solucionar en una setmana comencen a ser la causa de la mort de moltes persones. Fa falta una política de conscienciació de la població sobre este tema que permeta el descobriment de noves famílies d’antibiòtics, així com una disminució en el consum dels que ja s’estan utilitzant.

La conferència s'impartirà en valencià

Lliure accés prèvia inscripció. Inscripció fins a les 14 hores del dia de la conferència

Programa

19.00: acreditacions
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat

L’accés a l’activitat s’efecturará per la porta oest del carrer Menor del Museu dels Ciències (junt amb l’Hemisfèric)