CONFERÈNCIA. INFERMERIA I CATÀSTROFES NATURALS, COM AJUDAR? 7 D'OCTUBRE DE 2020

Conferència "Infermeria i catàstrofes naturals, com ajudar?" a càrrec de Mª José Rodríguez Navarro, supervisora infermera de quiròfan. Hospital Universitari La Fe de València. Cicle "Actualitatt, se celebrarà el dimecres, 7 d'octubre en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores.      
CONFERÈNCIA. INFERMERIA I CATÀSTROFES NATURALS, COM AJUDAR? 7 D'OCTUBRE DE 2020

Per primera vegada en la història, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat l’any 2020 com l’any de la infermeria, any en què es complix el bicentenari del naixement de Florence Nightingale. Esta iniciativa de l’OMS suposarà una gran oportunitat per a ressaltar el paper de les infermeres en la salut tant en el present com en el passat i, així mateix per a conscienciar a la societat i als polítics de la necessitat d’enfortir a la infermeria com a professió.

Florence Nightingale, va nàixer el 12 maig de 1820, va decidir ser infermera i lluità per una millor atenció sanitària per a tot el món. La seua labor en la guerra de Crimea la va impulsar a continuar investigant amb una visió de futur. És considerada precursora de la infermeria professional moderna i creadora del primer model conceptual de la professió. El seu exemple ha sigut i continua sent font d’inspiració per a innombrables infermeres en tot el món. En 1912 es va crear una medalla en el seu honor per a reconéixer els infermers i infermeres i als auxiliars d’infermeria que han prestat servicis excepcionals als malalts i ferits durant una guerra o una catàstrofe natural.

Durant la conferència, es relataran situacions viscudes en primera persona durant els terratrémols de Perú, Haití, Nepal, Equador i el paper fonamental que va tindre la infermeria durant el brot d’ebola en Lunsar (Sierra Leone), així com els distints projectes d’actuació sanitària en África.

Lliure accés prèvia inscripcióLa inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

Programa
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat         

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

 

NORMATIVA COVID-19

1. Realitza l'accés i l'eixida del Auditori de manera escalonada respectant en tot moment la distància interpersonal de seguretat. El desallotjament es realitzarà començant per les últimes files 
2. Respecta els recorreguts senyalitzats a l'interior del recinte.
3. Llava't les mans amb gel desinfectant. Disponible en l'accés al Auditori
4. Usa mascareta sempre
5. Respecta la distància interpersonal de seguretat una vegada dins del Auditori.
6. Per higiene, no has de compartir el teu seient amb una altra de les persones assistents, són personals i intransferibles.
7. Dins del recinte està prohibit consumir qualsevol tipus de beguda o menjar. 
8. Per la seguretat de tots, sigues responsable amb el compliment d'esta normativa.