CONFERÈNCIA. Einstein, el buit i el no-res

Event finalitzat


Álvaro De Rújula. Doctor en Física Teòrica. Universidad Complutense de Madrid.  19:30 horas. Dijous, 13 de juny de 2019. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències   
CONFERÈNCIA. Einstein, el buit i el no-res

Conferència "Einstein, el buit i el no-res" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 13 de juny de 2019 en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, en col·laboració amb l'Institut de Física Corpuscular (IFIC).

Estudiant "el que són les coses" a nivell microscòpic descobrim com de simples són, com la gegantina varietat de tot el que existix es regix per lleis que també són poques i simples. L’Univers, en la seua infància era una "sopa" de partícules, més i més calents (o de major energia) a mesura que mirem més cap al passat. És així com els experiments "d’alta energia" ens permeten, entre altres coses, comprendre millor l’Univers quan era molt més jove.

L’enteniment del microcosmos i del macrocosmos són així una única ciència en la qual, sorprenentment, l’ens que menys comprenem és el buit, que pareix no estar-ho en absolut: hi ha una diferència fonamental entre el buit i el no-res. Álvaro De Rújula, és un referent en la física teòrica de partícules i ens podrà aclarir tots els dubtes que ens sorgixen sobre este tema.

Previ a la conferencia, es realitzarà una activitat interactiva en el Carrer Menor del Museu de les Ciències junt amb l’escultura “Núvol”, a partir de les 17.30 hores.

Fantasmes de l’univers

Durant esta activitat podràs veure els esvarosos neutrins usant el neutrinoscopi, una aplicació dissenyada per a veure els neutrins que ens rodegen. A més, podràs jugar amb un videojoc on ajudaràs a un neutrí, produït en el Sol, a arribar a la Terra.

Aconseguix la puntuació més alta i obtindràs un xicotet premi!

Lliure accés prèvia inscripció. Inscripció fins a les 14 hores de dia de la conferència

Programa conferència: 
19:00: acreditacions
19:30: conferència en l'auditori Santiago Grisolía
20:30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21:00: fi de l'activitat

L'accés a l'activitat es realitzarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt a l'Hemisfèric)