CONFERÈNCIA EN LÍNIA. "ELS DESAFIAMENTS CIENTÍFICS, SOCIALS I ECONÒMICS DEL CANVI CLIMÀTIC". 25 DE MARÇ DE 2021

Event finalitzat


Conferència en línia "Els desafiaments científics, socials i econòmics del canvi climàtic" a càrrer de Fernando Valladares, director del grup d'Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC)  .Cicle "Actualitat" se celebrarà el dijous, 25 de març 2021 a partir de les 19:00 hores. La conferència serà presentada per José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I Protecció al Medi Ambient (1996) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.  
CONFERÈNCIA EN LÍNIA.

L'alteració del clima produïda per la crema de combustibles fòssils i l'emissió de gasos amb efecte hivernacle és la principal amenaça de la humanitat. Allò paradoxal és que l'amenaça esta generada per nosaltres i és a nosaltres a qui més amenaça. Inclús no comprenem amb precisió tots els mecanismes implicats i totes les conseqüències d'estar calfant l'atmosfera, però sabem prou per a afirmar que som el problema i per tant som també la solució. Amb la pandèmia hem aprés a tindre por de problemes globals que afecten la nostra salut. El canvi climàtic és molt més greu i  no li tenim ni la mitat de por. És bo entendre les coses que hem iniciat i que no pareix que siguem capaços de frenar, així com la magnitud global d'estes coses. El calfament emmagatzemat en mars i masses de gel, per exemple, induïx una inèrcia climàtica molt gran que ens ha de fer reflexionar i actuar com més prompte millor, de la mateixa manera que els cicles de retroalimentació que es generen al fondre's el permafrost i alliberar-se el diòxid de carboni i el metà que estaven segrestats mentres romanien congelats. Les accions requerides passen per revisar la nostra empremta ambiental i el model socioeconòmic. Com més prompte millor ens posem a això més possibilitats tindrem d'aconseguir objectius com els acordats en el tractat de París i menys patiment per a milions de persones. Repassem la ciència però també la consciència.

Si has vist esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat